Medic ATI, avertizeaza: “Va fi pus in genunchi. Vom ajunge intr-o situatie si mai grava”

Doctorul Radu Tincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, avertizeaza populatia ca neincrederea in existenta noului virus, are repercursiuni catastrofale.

“Neincrederea populatiei este explicatia faptului ca asistam la aceasta accelerare a pandemiei si iata ca avem un procent foarte mare, suntem deja la cinci luni de la debutul pandemiei in Europa si oamenii, in proportie de jumatate nu cred in existenta ei. De aceea am ajuns in aceasta situatie si probabil ca daca proportia aceasta de neincredere nu se va reduce, vom ajunge intr-o situatie si mai grava.

Apropo de oprirea pandemiei, situatie e foarte clara! Pandemia de orice boala nu poate fi oprita decat prin imunizare, imunizare care se poate obtine fie prin vaccinare, ceea ce nu se poate acum, fie prin trecerea prin boala, o imunitate de turma, lucru care iar nu se poate aplica. Daca vom avea o rata de imbolnavire intr-un timp scurt, sistemul de sanatate va fi pus in genunchi si oamenii vor muri pentru ca nu mai au acces la servicii de sanatate publica.

Citeste si articolul :   Presedintele Romaniei, prima decizie dupa tragedia de la ATI

In toate tarile unde aceasta crestere a fost exponentiala oamenii am murit pentru ca nu au mai avut loc in spitale. Mortalitatea a fost dublata sau triplata din aceasta cauza, nu neaparat din cauza agresivitatii COVID-19”, a spus medicul la B1 TV.

Autor