Profesorul Mermerski: exista un fruct – un elixir vitaminic

Daca vrei sa traiesti mult si sa fii sanatos, ar trebui sa te inchini in principal fructelor, legumelor, strugurilor, leguminoaselor, mierii, laptelui. Acesta este sfatul prof. Dr. Christo Mermerski, autorul a 31 de carti despre vindecare si alimentatie sanatoasa, medicina traditionala si naturala.

Cartile profesorului sunt rezultatul a 6 decenii de munca stiintifica. El a descris continutul de nutrienti si elemente din 100 dintre cele mai sanatoase si mai indragite alimente, precum si bolile pe care le previn si le vindeca.

Sfaturi valoroase cu privire la alimentele care ne pot mentine in forma sunt continute in ultima carte a celebrului om de stiinta – „Cum sa ne curatam si sa ne intinerim corpul”.

El a descris in lucrarile sale calitatile unice ale fiecarui fruct si leguma pe care de multe ori nu le apreciem.

Publicitate

Macesul este un adevarat concentrat multivitaminic, practic de neegalat in natura, cu atatea vitamine combinate intr-un singur produs natural. Din cele mai vechi timpuri, a fost recunoscut ca un remediu valoros si curativ.

Citeste si articolul :   4 vitamine si minerale de consumat in timpul iernii

Fructele contin taninuri, zahar, pectina, fitoncide, acizi citric si malic, flavonoide esentiale, vitamine C, B1, B2, K, A, P, P1, minerale potasiu, calciu, magneziu.

Proprietatile medicinale ale macesilor sunt variate. Are un efect diuretic, arzator si de coagulare. Reduce nivelul colesterolului din sange. Reduce fragilitatea capilara datorita prezentei vitaminei P, flavonoide. Medicina traditionala recomanda macese  pentru tuse convulsiva, diabet, dificultati la urinat, oboseala, dizenterie.

Nu exista in natura niciun alt produs natural din fructe care sa fie atat de bogat in vitamine. Conform acestui indicator, macesii sunt pe primul loc in ceea ce priveste un continut foarte ridicat de vitamina C – 500-2500 mg, vitaminele B1 si B2, iar pe locul al doilea in ceea ce priveste continutul de caroten. Dintre microelemente, siliciul este cel mai bine reprezentat.

Macesul contine o multime de zaharuri – fructoza, glucoza, zaharoza, precum si pentozani, amidon, proteine, azot, uleiuri energetice.

Hipocrate a folosit, de asemenea, macese ca agent antiinflamator. Ulterior a fost folosit pentru a vindeca ranile muscaturii cainilor, motiv pentru care se numeste macese.

Citeste si articolul :   8 beneficii ale consumului de iaurt simplu

Dupa publicarea cartii lui Jerome Bosch, s-a extins utilizarea maceselor  ca sirop, ulei si unguent pentru hemoptizie, varsaturi si gingivita.

Potrivit savantului englez Pauling, efectul vindecator al macesilor se datoreaza cantitatii mari de vitamina C, care ajuta la raceli, oboseala neuropsihica.

Motivul este proprietatile antioxidante ale vitaminei, care previne imbatranirea, ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, previne formarea edemului si ascitei.

Astazi, laboratoarele stiintifice au descoperit alti antioxidanti in fructele de macese care actioneaza in aceasta directie – carotenoizi, vitamina E, flavonoide. Macesul  scade glicemia, stimuleaza hematopoieza, metabolismul si imbunatateste imunitatea.

Macesul are efect terapeutic in afectiunile inimii, rinichilor, tractului biliar, tractului gastro-intestinal, problemelor ginecologice, afectiunilor hepatice, cirozei.

Ajuta la prevenirea tumorilor si a cancerului.

Ce boli trateaza macesele?

1.Are efect antiinflamator si este utilizat pentru tratarea leziunilor.

2.Pentru a creste rezistenta si imunitatea organismului.

3.Pentru tratamentul scorbutului.

4.Cu oboseala neuropsihica si raceli.

5.Impotriva accidentului vascular cerebral si a infarctului.

6.Pentru a incetini dezvoltarea aterosclerozei si a infertilitatii.

Citeste si articolul :   Sumac: cum se foloseste si ce beneficii are ?

7.Cu inflamatia membranei mucoase a tractului gastro-intestinal si a bronhiilor.

8.Reduce glicemia.

9.Stimuleaza circulatia sangelui.

10.Imbunatateste metabolismul.

11.Previne dezvoltarea bacteriilor putrefactive in intestine.

12.Imbunatateste munca inimii.

13.Imbunatateste functia ficatului

Tratamentul cu macese poate fi efectuat in principal cu ceaiuri, infuzii, marmelada, gemuri.

Publicitate

Autor