Doliu in muzica populara: “Si-a incheiat spectacolul vietii aici, pe pamant”

Este doliu in lumea artistica. Lidia Bejenaru Botgros, sotia maestrului Nicolae Botgros, a decedat la varsta de 68 de ani.

„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras in culisele vesniciei. Ziua de 26 iulie va ramane o zi trista in muzica populara. Lidia Bejenaru-Botgros, solista de o viata a Orchestrei Nationale de muzica populara ,,Lautarii” si-a incheiat spectacolul vietii aici, pe pamant. S-a retras in culisele vesniciei, dar va fi petrecuta cu aplauze si flori, asa cum era si intampinata de admiratorii sai pe marile scene timp de 45 de ani.

Publicitate

Solista in prima formula a orchestrei ,,Lautarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu rabdare, dar, in primul rand, cu dragoste si pasiune spre culmile inalte ale artei populare. Si-a adunat un vast si variat repertoriu de cantece populare, prin care si-a exprimat intreaga gama de sentimente, viata ei – cu bucurii si tristeti, in care s-au regasit admiratorii ei. Va fi simtita lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lautarii”, in general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezenta deosebita. Drum lin spre ceruri, draga doamna Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Citeste si articolul :   Doliu in muzica populara. Sfarsit cumplit la 53 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.