Directorul ANM avertizeaza: Un nou val de canicula loveste Romania

Romania va fi lovita de cel mai puternic val de canicula din aceasta vara. Incepand cu data de 26 iulie, temperaturile meteo vor creste foarte mult in vest, iar marti si miercuri vom avea deja peste 39 poate chiar 40 de grade Celsius la umbra in aproape toata tara.

Incepand de marti valul de canicula se va intensifica in partea de vest, sud, local in restul tarii, iar la mijlocul saptamanii vom putea vorbi deja de un val de caldura persistent.

“Incepand de marti, de la o zi la alta, valorile vor fi in crestere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade in Lunca Dunarii miercuri, joi, vineri si sambata. Inclusiv prima zi din luna luna august pastreaza aceasta caracteristica, cu 37-38 de grade in partea de vest, sud-vest si sud a tarii.

Publicitate

Vor fi nopti tropicale, pentru ca temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade, asa incat acest nou val de caldura persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimtite in buna parte din tara. Mai ales acolo unde valorile de temperatura masurate in conditii standard depasesc 37-38 de grade, cu siguranta temperaturile resimtite vor fi unele semnificative”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi24.

Vor fi nopti caniculare

Temperaturile vor fi ridicate si noaptea in Banat in Crisana, Oltenia, Muntenia. Temperaturile se vor mentine in general peste 20 de grade in cea mai mare parte a noptii. De asemenea, in dealurile de vest temperaturile pot fi de 23-24 de grade. In nordul litoralului va fi ceva mai racoare si in nordul Moldovei si Estul Transilvaniei cu minime de 11-14 grade.

Spre sfarsitul saptamanii este asteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii si grindina.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.