Ploile si vijeliile au facut prapad in Romania. Viiturile puternice au distrus tot ce au intalnit in cale. Oamenii au fost evacuati

Parca a venit apocalipsa in mai multe localitati din Muntii Apuseni, dupa ce alte ploile torentiale au maturat iar viiturile care au ras tot ce au intalnit in cale.

Drumul National 74 care face legatura intre Abrud si Campeni este blocat, dupa ce in mai multe zone apa a adus tone de piatra, iar brazii au venit cu deal cu tot la vale.

In aceste conditii, 82 de persoane din comuna Rosia Montana au fost evacuate din calea apelor si mai multe masini au luate suvoaie .

Problemele au inceput joi seara, cand s-a inregistrat un record de precipitatii: 223 de litri de apa pe metru patrat in numai cinci ore.

In Alba, o rupere de nori ce a durat cateva zeci de minute a distrus totul in cale si a lasat in urma un peisaj desprins parca din filmele de groaza. De exemplu, Drumul Judetean 750A
este distrus pe 100-150 metri. In Muntii Sebesului, in comuna Sugag, un drum comunal a fost colmatat. Apa scursa de pe versanti si-a croit drum si pe DN 74, in zona localitatii Carpinis. In mai multe locuri brazii au fost smulsi pur si simplu din radacini si au cazut peste sosea.

Citeste si articolul :   Natura o ia razna. Alerta ANM: Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice. Judetele afectate

Barbat: “Cand sa ies in sosea au venit pomii spre mine, eu m-am dat inapoi, ca daca nu, ma omorau.”

La cateva sute de metri, viitura a adus tone de piatra si a blocat drumul national. O femeie s-a adapostit cu copii la etajul casei. Paraul si-a croit drum prin garaj si peste sosea.

Femeie: “A venit intai apa foarte multa, sub forma de cascada, trei, patru metri, si apoi a adus piatra asta ce o vedeti aici, groaznic.”

Barbat: “E piatra de o tona aici. A adus-o pe parau, in jos. Am vazut ca salta grajdul si il aduce acolo. Aici am crescut, dar ca sa alunece terenul ca acum nu am vazut in viata mea.”

Viitura a intrat in case si a maturat gradinile si masinile.

Barbat: ”In 10 minute a venit si nu am putut sa facem nimic.”

Femeie: ”E dezastru la mine in curte, cred ca am o masina si ceva de piatra, gradina toata e distrusa.”

Citeste si articolul :   Cum se incheie anul scolar si cum se dau examenele. Anuntul oficial

Traficul a fost deviat in zona si a fost emis un mesaj RO-ALERT.

Nicolae Albu, prefectul judetului Alba: “Au luat decizia sa inchida drumul de la Abrud la Campeni si sa devieze circulatia pe rute ocolitoare.”

Si la Campeni pompierii au intervenit cu o barca penumatica pentru a salva oamenii. Sase adulti si doi copii au fost evacuati din calea apelor.