Este o notiune la care tot mai multi oameni adera: A manca sanatos este absolut esential pentru sanatatea corpului nostru. Moda alimentelor „sanatoase” nu iese de nicaieri, dupa decenii de consum de produse industriale, rezultatul este neechivoc: epidemie de boli cronice, obezitate si multe alte afectiuni cauzate de alimente. Raspunsul la inmultirea acestor boli este resimtit astazi cu o dorinta reala de a reveni la produsele naturale: Aflati ce se intampla cu corpul dumneavoastra consumand zilnic migdale.
Migdale si acnee
Acneea este manifestarea comedoanelor si chisturilor de obicei pe fata, dar care poate afecta si zone precum spatele sau bratele. In general, fara consecinte grave asupra sanatatii, ramane faptul ca aceste sunt inestetice si deranjeaza foarte mult. O tulburare dermatologica destul de frecventa, multitudinea de creme si tratamente au diferite grade de eficacitate in functie de individ. Un studiu publicat in revista stiintifica Clinical and Experimental Dermatology ar demonstra un lucru interesant: dieta noastra ar putea fi cheia care ne-ar ajuta sa luptam impotriva acestor cosuri . De fapt, cercetatorii au aratat ca un nivel adecvat de vitamina E ar putea ajuta semnificativ la reducerea acneei, o vitamina in care migdalele sunt bogate.
Migdalele si diabetul de tip 2
Recent am asistat la o crestere semnificativa a bolilor cronice in societatile noastre, diabetul de tip 2 este una dintre aceste boli. Diabetul de tip 2 se caracterizeaza printr-un nivel crescut si cronic de glucoza in sange. Acesta este motivul pentru care persoanele cu diabet ar trebui sa urmareasca consumul de zahar. Exista, de asemenea, alimente care ajuta la gestionarea zaharului din sange, asa cum arata acest studiu din revista stiintifica Current Diabetes Reports, nucile ar fi unul dintre aceste alimente. Prin urmare, un consum zilnic de migdale va poate ajuta sa faceti fata mai bine cu diabetul.
Migdalele sunt bogate in magneziu
Magneziul este un mineral esential pentru buna functionare a corpului uman. Acest nutrient este implicat in diferite mecanisme ale corpului, cum ar fi contractia musculara. Deficitul de magneziu poate avea consecinte mai mult sau mai putin grave asupra sanatatii, variind de la crampe musculare si oboseala cronica pana la debutul tensiunii arteriale crescute. Prin urmare, este important sa consumati suficient magneziu pentru a evita deficientele acestui oligoelement. Dupa cum ati fi putut ghici, migdalele sunt un aliment bogat in magneziu, iar consumul regulat si adecvat va poate ajuta sa va satisfaceti nevoile zilnice de acest mineral.
Migdale in timpul sarcinii
Mamicile isi doresc intotdeauna binele pentru copilul lor. Este bine cunoscut faptul ca dieta unei mame insarcinate influenteaza sanatatea fatului. Din acest motiv, nu se recomanda fumatul sau consumul de alcool in timpul sarcinii. In schimb, consumul de alimente sanatoase si adecvate poate spori sanatatea copilului dumneavoastra. Intr-adevar si asa cum se arata in acest studiu recent realizat in 2019 de Institutul de Sanatate Globala din Barcelona, Spania, consumul regulat de migdale si, in general, de nuci ar putea avea un impact pozitiv semnificativ asupra dezvoltarii neurologice a unui fat.
Acum, ca stiti beneficiile pe care le puteti experimenta cu consumul zilnic de migdale, va ajuta sa va amintiti ca este o idee buna de fiecare data cand intentionati sa consumati un produs in mod regulat pentru a alege alimente de calitate. Asa ca alegeti migdale organice fara sare adaugata.