Covid – 19: Care sunt simptomele noii variante indiene

Numita si B.1.617, varianta indiana a Covid-19 ridica mai multe intrebari. Dar simptomele lui? Periculozitatea sa? Acesta din urma a fost identificat pe 5 octombrie 2020 in Nagpur, un oras din centrul Indiei.

55% din cazurile de contaminare in statul Maharashtra

Citat de Le Monde pe 19 aprilie, Anurag Agrawal, directorul Institutului de Genomica si Biologie Integrativa din New Delhi, indica faptul ca varianta indiana este rezultatul a cincisprezece mutatii specifice. Epidemiologii subliniaza ca acesta din urma este similar cu tulpina braziliana. Varianta despre care se crede ca este partial responsabila pentru un focar epidemic in India se crede ca a cauzat 55% din contaminarea in statul Maharashtra, unde a fost descoperita, si pana la 10% in restul tarii.

Aceasta informatie a fost confirmata de directorul Centrului pentru Biologie Moleculara Rakesh Mishra. Ministerul Sanatatii din India a adaugat ca, in ciuda faptului ca aceasta varianta este clasificata ca varianta de interes, nu exista nicio corelatie intre aspectul acesteia si deteriorarea situatiei legate de epidemie.

Citeste si articolul :   Dr. Tudor Ciuhodaru: Solutia pentru Coronavirus

Masuri de prevenire in Europa

In Europa, masurile de protectie impotriva acestei variante sunt restrictionarea zborurilor din India catre Regatul Unit. In Franta, incepand cu 24 aprilie, un test PCR negativ mai mic de 36 de ore insotit de un test antigen negativ mai mic de 24 de ore trebuie sa fie aratat de calatori inainte de imbarcare. Acesta din urma va fi facut si inainte de a parasi aeroportul, dezvaluie Journal des Femmes . O alta masura preventiva: fiecare persoana trebuie sa stea in carantina obligatorie si controlata si un test PCR la a 9- a zi.

Publicitate

Care sunt simptomele B.1.617

Transmise de Le Figaro , simptomele cauzate de varianta indiana a Covid-19 nu prezinta prea multe diferente fata de cele ale virusului initial. Referindu-se la simptomele acestei variante , directorul Institutului de Genomica si Biologie Integrativa din Delhi citeaza „ dureri de cap, congestie nazala , dureri in gat sau chiar dureri musculare ”. Expertul adauga ca unii pacienti sufera de diaree si sangerari din nas sau gat, deoarece tusesc si stranuta mai mult. Aceste din urma simptome sunt, de asemenea, cauzate de climatul cald si uscat caracteristic Indiei in primavara.

Citeste si articolul :   Ce sunt alergiile alimentare si cum se manifesta

„Nu suntem in masura sa spunem daca aceasta varianta va duce la cazuri mai grave”

Intrebat de jurnalistii de la LCI , Olivier Telle, cercetator la CNRS din New Delhi, explica faptul ca aceasta varianta nu este imuna la infectarea tinerilor. Expertul a spus ca medicii indieni au constatat semne de genul ca durerea de cap si diaree .

„Pentru moment, nu suntem in masura sa spunem daca aceasta varianta va duce la cazuri mai grave in populatie”,a subliniat el. Exista, de asemenea, putine informatii despre eficacitatea vaccinurilor la B.1.617, in timp ce unele studii analizeaza aceasta problema. Bruno Lina, membru al Consiliului stiintific, a dorit sa fie linistitor cu privire la acest subiect in timpul unui pasaj de pe RTL. Potrivit acestuia, „primele date pe care le avem de la indieni sunt ca vaccinurile protejeaza impotriva acestui virus”. Pe 30 aprilie, Le Monde a mai dezvaluit ca varianta nu va fi rezistenta la vaccinuri.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.