Meteorologii schimba iar prognoza. Alerta METEO: Cod galben de vijelii si grindina

Alerta METEO. Meteorologii au emis noi avertizari de cod galben.

MESAJ 1

Publicitate

ATENTIONARE METEOROLOGICA – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 iulie pana la ora 23:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a zonei montane, in Moldova, nordul si estul Munteniei si local in Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in Crisana, Maramures si Transilvania.

MESAJ 2

ATENTIONARE METEOROLOGICA – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12, 13 si 14 iulie

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionatvalul de caldura se va intensifica in vest si sud-vest, iar disconfortul termic va creste in cea mai mare parte a tarii.
In Crisana, Banat, in vestul si sudul Olteniei vremea va deveni caniculara, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa in general intre 18 si 22 de grade.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.