14 simptome ale glicemiei crescute si ce alimente o reduc

Glicemia este cantitatea de zahar prezenta in sange. Astfel, atunci cand nivelul zaharului creste, provoaca hiperglicemie. Prin urmare, aceasta afectiune se caracterizeaza printr-o concentratie anormal de mare de glucoza in sange. Potrivit expertilor, atunci cand este ocazional si atata timp cat nu depaseste 5g / l, nu duce la consecinte grave pe termen scurt. Cu toate acestea, daca hiperglicemia este prelungita, aceasta poate fi deosebit de daunatoare pentru sanatate, chiar punand in pericol viata persoanelor care o au.

Pentru a o preveni, descoperiti 14 simptome ale bolii si alimentele pe care sa le consumati.

Diagnosticul diabetului se face atunci cand nivelul zaharului din sange este mai mare de 7 mmol / l, sau 1,26 g / l. In general, principalele cauze ale hiperglicemiei sunt o dieta bogata in carbohidrati, lipsa activitatii fizice, un tratament slab pentru controlul diabetului, stresul si administrarea anumitor medicamente care promoveaza nivelul zaharului din sange.

Retineti, de asemenea, ca, uneori, unii oameni se trezesc cu nivelul de zahar din sange ridicat. In realitate, acest lucru se datoreaza a ceea ce se numeste fenomenul zorilor. Acesta din urma se caracterizeaza prin eliberarea de cortizol si adrenalina spre sfarsitul noptii pentru a pregati corpul pentru trezire. Cu toate acestea, acesti doi hormoni promoveaza eliberarea glucozei de catre ficat, care poate creste in cele din urma glicemia atunci cand te trezesti.

Un alt factor care poate creste nivelul zaharului din sange este hiperglicemia de revenire. Acest fenomen nocturn se caracterizeaza si prin hiperglicemie matinala de revenire dupa hipoglicemie. Altfel numit efect Somogyi, acest efect releva de obicei un dezechilibru intre doza de insulina administrata si nevoile reale ale pacientului.

Principalele simptome ale hiperglicemiei:

Aceste semne pot diferi de la persoana la persoana, dar orice manifestare a unuia sau mai multor simptome necesita consultarea imediata cu un specialist.

Un sentiment de sete intensa

Dureri de cap frecvente

Tulburari nervoase

Tulburari de somn

Probleme cu vederea

Oboseala inexplicabila

Pierdere brusca in greutate

Tulburari ale sistemului digestiv ( constipatie sau diaree cronica)

Vindecare lenta a ranilor si ranilor

Nevoia frecventa de a urina

Probleme la rinichi

Disfunctie erectila

Mancarime, piele uscata, infectii ale pielii

Infectii vaginale frecvente

Pentru a controla glicemia si a va ingriji sanatatea, este recomandabil sa optati pentru o dieta sanatoasa si sa favorizati alimentele nutritive precum:

Paine integrala si paine de orz

Citeste si articolul :   Vitamina D pentru a susţine imunitatea

Quinoa

Leguminoase (linte, naut, fasole alba, fasole)

Legume (este mai bine sa optati pentru legume verzi, cum ar fi broccoli)

Fructe (sarace in fructoza)

Cartofi dulci cu coaja alba

Teci de seminte de in, seminte de chia si seminte de canepa

Alunele

Lapte de migdale

Scortisoara

Pentru a lupta impotriva hiperglicemiei, este necesar sa consumati alimente cu un indice glicemic scazut.

Cum se previne hiperglicemia?

Pentru a preveni hiperglicemia, este important sa reduceti consumul de alimente care cresc glicemia, cum ar fi: bauturi racoritoare si bauturi zaharate, fursecuri dulci, cartofi albi, faina, cereale zaharate sau pe baza de orez.

In cele din urma, pentru a evita cresterea glicemiei si scaderea glicemiei, iata cateva sfaturi de adoptat zilnic

Mancati o dieta sanatoasa plina de fibre, substante nutritive, vitamine si minerale

Monitorizati consumul de fructe bogate in fructoza

Evitati consumul de zaharuri rapide si grasimi saturate

Efectuati o activitate fizica regulata

Mentineti o greutate sanatoasa

Verificati-va cu regularitate glicemia

Citeste si articolul :   Cum sunt fabricate ouale false in China

Hiperglicemia poate fi controlata daca pacientul este atent sa respecte prescriptiile medicului sau si respecta o dieta echilibrata.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.