Iohannis, prima declaratie dupa revocarea ministrului Finantelor

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a reactionat in legatura cu remanierea ministrului Finantelor Alexandru Nazare.

”Cred ca este bine sa vedem lucrurile intr-o nota realista. Guvernul are sprijinul partidului si are tot sprijinul coalitiei din care a rezultat. Iar daca premierul a considerat ca e necesara schimbarea unui ministru, inseamna ca a facut o evaluare si stie ce face. Premierul este cel care stie cum functioneaza Guvernul si pana la urma premierul este responsabil pentru buna functionare a Guvernului, are tot dreptul sa schimbe echipa cand crede ca lucrurile pot merge mai bine”, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Sofia.

Premierul Florin Citu a anuntat, joi, la finalul sedintei de Guvern ca a transmis presedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a ministrului Finantelor, Alexandru Nazare, in care propune preluarea interimatului de catre premier.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din functia de ministru de Finante.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Totodata, presedintele a semnat decretul prin care Florin Citu este desemnat ministru interimar.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Veste buna pentru toti copiii din Romania! De cand s-ar putea dubla alocatiile!

Surse din interiorul PNL sustin ca miza schimbarii ministrului Finantelor este legata de razboiul intern din partid, respectiv de conflictul deschis intre Florin Citu si Ludovic Orban. Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetara preferentiala fata de anumiti primari liberali, acuza sursele citate.

Florin Citu a declarat dupa sedinta de guvern de la ora 12 ca Nazare a refuzat sa isi dea demisia. „A avut posibilitatea sa isi dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul.

„Decizia am luat-o dupa o analiza la sase luni. Avem proiecte intarziate la ministerul Finantelor”, a spus premierul, intrebat fiind care sunt motivele revocarii ministrului finantelor.

”Ma voi asigura ca toate proiectele intarziate sunt repornite si vom corecta greselile”, a mai spus seful guvernului. Acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunand ca „poate organizeaza si acesta o conferinta de presa dupa sase luni de zile”, facand aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentala.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.