Florin Citu a facut anuntul oficial. Se intampla incepand din 1 iunie

Florin Citu, premierul Romaniei, a anuntat ca incepand de marti, 1 iunie, vor putea fi vaccinati anti-Covid si adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani. Seful Executivul a facut acest anunt la inaugurarea Programului National de Suport ”Din grija pentru copii”.

Premierul a adresat si un indemn pentru parinti. “Ii incurajez sa ia cea mai buna decizie pentru copiii lor, dar trebuie sa intelegem ca e nevoie de cat mai multe persoane vaccinate ca sa trecem pandemia”, a mai spus prim-ministrul.

„Avem o campanie de vaccinare in derulare si de maine putem sa vaccinam si adolescentii. Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru copiii lor, dar trebuie sa intelegem ca e nevoie de cat mai multe persoane vaccinate ca sa trecem pandemia. In aceasta pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolati si a fost foarte greu sa le explicam de fiecare data de ce. De aici a venit ideea acestui program”, a explicat premierul Romaniei.

Guvernul Romaniei lanseaza, luni, Programul National de Suport destinat copiilor in contextul pandemiei de COVID-19, numit “Din grija pentru copii”. Scopul programului este sa analizeze efectele pandemiei asupra copiilor in plan psiho-emotional, dar si in raport cu riscurile de siguranta online si violenta domestica.

Programul va fi structurat pe doua arii de interventie: inteligenta emotionala – managementul emotiilor si siguranta copiilor si va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului, Madalina Turza.

La evenimentul de luni iau parte premierul Florin Citu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, Madalina Turza, consilier de stat, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, organizatii profesionale, reprezentanti ai autoritatilor locale, organizatii internationale si reprezentanti cu expertiza in domeniu de la nivelul societatii civile.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu varste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare, a anuntat inca de sambata ca vaccinarea in Romania pentru aceasta categorie de varsta va incepe peste cateva zile.

Schema de vaccinare este aceeasi ca la adulti, doua doze la interval de 21 de zile.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.