Cum sa elimini mirosurile de canalizare din baie.

In ciuda unei curatari amanuntite, se intampla ca mirosurile urate sa iasa din tevile din baie. Foarte neplacute, uneori sunt dificil de eliminat, deoarece problema se afla adesea la nivelul canalizarilor. Din fericire, exista cateva solutii simple si practice pentru a remedia problema. Pentru aceasta, nu este nevoie de substante chimice. Ingredientele de care aveti nevoie nu sunt mai departe decat in ​​bucataria dvs.!

Chiar si atunci cand este foarte curata, baia poate suferi mirosuri neplacute. Mentinerea conductelor este, prin urmare, esentiala pentru a va asigura ca aceasta camera miroase bine, mai ales ca umiditatea si pasajele frecvente pot agrava problema.

De unde vin aceste mirosurile neplacute?

Daca baia ta miroase urat, este probabil legata de o problema cu canalul de scurgere. Pentru a fi sigur, mergeti mai aproape de chiuveta sau canal de dus. De obicei, mirosurile incapatanate emana din aceste surse si sunt atat de puternice incat pot afecta cu adevarat confortul tau. In special, mirosurile de canalizare sunt adesea legate de sifon, partea curbata a conductei care contine intotdeauna putina apa si este, de asemenea, responsabila pentru prevenirea cresterii mirosurilor conductelor.

Citeste si articolul :   Sfanta Cuvioasa Parascheva 2021. La noapte se deschid Cerurile si se indeplinesc dorinte.

Cum se elimina mirosurile neplacute din tevile din baie?

Nu este nimic mai bun decat un truc de casa pentru a combate mirosurile proaste din baie . Secretul ? Combinati otetul alb si bicarbonatul de sodiu. Impreuna, aceste ingrediente functioneaza in sinergie pentru a crea o reactie chimica care elimina aceste mirosuri persistente. Iata cum sa le utilizati:

Publicitate

Ingrediente

1 cana de apa

1 cana de otet alb

5 linguri bicarbonat de sodiu

Cum se procedeaza?

Incepeti prin a fierbe apa si otetul. In acelasi timp, scoateti grila din canalul de dus si turnati bicarbonatul de sodiu direct pe suprafata. Faceti acelasi lucru cu sifonul chiuvetei.

Cand apa si otetul au fiert, se toarna cu grija lichidul peste bicarbonatul de sodiu si se lasa sa stea 30 de minute . Reactia chimica care apare va spuma amestecul si va permite curatarea conductelor pentru a elimina mirosul de canalizare. Tot ce trebuie sa faceti este sa porniti apa pentru a indeparta aceste mirosuri.

Citeste si articolul :   Sf. Mihail si Gavriil 2021. Ce se face astazi pentru sanatate, noroc si bunastare

2 sfaturi pentru intretinerea conductelor in fiecare zi

Cuburi de gheata de otet alb

Pentru a evita mirosurile neplacute ale apei, intretinerea conductelor este esentiala. In acest scop, trucul unei bunici se dovedeste a fi redutabil. Pentru a deodoriza locurile mirositoare, turnati otet alb in tava cubului de gheata. Apoi puneti-l in congelator si puneti un cub de gheata o data pe luna in canalele de scurgere. Pentru o intretinere mai regulata, puteti turna un pahar de otet in bideuri, dusuri, chiuvete sau cazi. Va fi suficient sa-l lasati aprins cateva ore inainte de a-l clati cu apa clocotita.

Zat de cafea

Ideal pentru a scapa cu usurinta de tantari , zatul de cafea este potrivit pentru o multime de utilizari casnice. Daca aveti obiceiul sa-l aruncati la gunoi dupa ce v-ati baut ceasca de cafea, sa stiti ca va poate fi de mare ajutor in purificarea conductelor. Proprietatile sale abrazive va vor permite sa indepartati rezidurile incrustate la nivelul tevilor. Dupa cateva ore, veti vedea ca mirosurile neplacute au disparut! Cu toate acestea, evitati sa folositi acest truc prea des, deoarece poate produce efectul opus si poate crea un blocaj.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.