A decedat Gheorghe Balasoiu, barbatul cu cea mai mare pensie din Romania

A incetat din viata fostul magistrat si director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Balasoiu. Barbatul a devenit cunoscut romanilor ca fiind pensionarul cu cea mai mare pensie din tara, anul trecut avand un venit de aproape 74.000 de lei pe luna.

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Balasoiu, a decedat vineri dimineata, in jurul orei 5, la varsta de 73 de ani, scrie portalul Arges stiri.

Gheorghe Balasoiu a lucrat in magistratura, apoi a fost sef al Penitenciarului Colibasi. In 2005, inainte de a iesi la pensie, el a fost incadrat ca procuror, stand la Curtea de Apel Pitesti doar doua saptamani.

Pentru ca venitul pentru ultima luna de munca sa fie cat mai mare, in anul 2005, Gheorghe Balasoiu a renuntat la concediul de odihna din ultimul an si a avut foarte multe deplasari in interes de serviciu.

Publicitate

Banii pentru deplasari si concediu s-au adunat la salariul din ultima luna, luat in calcul pentru stabilirea pensiei. Asa a ajuns ca in anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungand anul acesta in jur de 78.000 lei.

In luna martie 2020 Gheorghe Balasoiu a decis sa intenteze proces Casei Judetene de Pensii Arges la Tribunalul Arges pentru a cere recalcularea pensiei! Culmea e ca a si castigat, Casa de Pensii trebuind sa ii plateasca sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an si 8 luni.

Citeste si articolul :   Studiu! Medicamentele pentru artrita ar putea ajuta la salvarea vietii pacientilor Covid

Balasoiu, fost procuror si sef de penitenciar avea o vila care se invarte dupa soare in Pitesti. Imobilul se afla la iesirea din Pitesti, intr-un sat cochet. Vila are un etaj si o curte mare, frumos aranjata. Ca sa isi arate recunostinta fata de stat care ii plateste o pensie uriasa, Balasoiu are pictata stema tarii deasupra intrarii.

Anul trecut, si fiul lui Gheorghe Balasoiu a fost gasit fara suflare in propria locuinta.

„A fost procuror sef pana in 1998, cand a fost numit comandantul Penitenciarului Colibasi. S-a pensionat in 2005, apoi a vrut sa intre in Baroul Arges, dar nu stiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem ca vrea sa profeseze ca avocat prin Capitala. Intotdeauna a castigat multi bani.

Ce a facut cu ei? Pai, le-a dat copiilor: o fata care locuieste in Timisoara si care are trei copii si lui Mircea, care avea si el trei copii. In 2015, tot orasul a vuit cand Mircea a intrat cu noua sa masina Audi Q7, de 50.000 €, intr-un stalp de iluminat public din oras. Masina a fost facuta zob, dar el a fugit de la fata locului.

Citeste si articolul :   8 dintre cele mai mari prabusiri bursiere din istorie si modul in care acestea au schimbat viata

Tot taticul a rezolvat: a platit pagubele si o amenda. Acum batranul Balasoiu imparte pensia cu cei sase nepoti si isi vede de batranete”, a declarat o vecina, acum doi ani, pentru click.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.