Meritele de aroma ale fructelor de padure pot fi enumerate la nesfarsit, dar au si cateva calitati utile. Aceste fructe stralucitoare si suculente ajuta la combaterea multor boli grave, inclusiv a bolilor cardiovasculare. Am compilat pentru dvs. primele 5 fructe de padure cele mai utile, a caror utilizare regulata poate proteja inima si vasele de sange.
Mure
Unele soiuri hibride de mur incep sa se coaca pe la jumatatea lunii iulie. Asadar, a ramas foarte putin timp pana in momentul in care va puteti bucura de aceste fructe de padure. Murele contine o cantitate mare de polifenoli, care ajuta la prevenirea dezvoltarii bolilor cardiovasculare. De asemenea, boabele contin vitaminele A si C, fier si calciu.
Zmeura
Aceste fructe dulci sunt bogate in fibre, mangan , potasiu ,magneziu si sunt sanatoase pentru inima. La fel ca murele, zmeura contine polifenoli si vitamina C (28% din valoarea zilnica a unui adult). Inainte de sezonul de raceala, va puteti aproviziona cu zmeura congelata sau gem de zmeura.
Afine
Afinele sunt renumite pentru efectele lor benefice asupra vederii. Dar aceasta boabe pot face multe si pentru inima. Consumul regulat de afine , atat proaspete, cat si congelate, normalizeaza tensiunea arteriala si scade colesterolul „rau”. In plus, afinele imbunatatesc functia creierului, chiar si la persoanele in varsta cu dementa si cresc sensibilitatea la insulina, ceea ce este foarte important pentru persoanele cu diabet.
Boabe de acai
Boabele Acai nu sunt oaspetii cei mai frecventi pe rafturile magazinelor si sunt de obicei vandute uscate sau macinate in pulbere. Gasirea fructelor proaspete de acai se poate transforma intr-o intreaga cautare aproape imposibil de realizat. Cu toate acestea, chiar si sub forma uscata, aceste fructe sunt foarte utile. Acestea contin o cantitate imensa de antioxidanti, mai multe doze zilnice de riboflavina (vitamina B2) si tiamina (vitamina B1), a caror lipsa poate duce la perturbari grave ale sistemului cardiovascular.
Merisor
Aceste mici fructe acre cu o usoara amaraciune sunt foarte populare in anotimpurile reci, in special in randul femeilor, deoarece consumul lor ajuta la gestionarea infectiilor tractului urinar. In ceea ce priveste beneficiile pentru inima si vasele de sange, merisoarele contribuie la cresterea nivelului de colesterol cu lipoproteine cu densitate mare („bune”) si sunt, de asemenea, bogate in magneziu si potasiu.
Publicitate