ALERTA ANM. Cod galben si portocaliu de ploi, grindina si vijelii

Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben si portocaliu de ploi, grindina si vijelii in aproape toata tara. Totodata, a fost emisa si o informare meteorologica de instabilitate atmosferica si disconfort termic pana vineri, 25 iunie.

Alerta ANM. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00

In intervalul mentionat, local in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova precum si in zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat intensificari ale vantului si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 20….30 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Nota: astfel de fenomene vor fi in cursul serii si al noptii, pe alocuri si in vestul si sud-estul tarii.

Publicitate

Alerta ANM. COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00

Citeste si articolul :   Doliu in PSD. Partidul a pierdut o adevarata legenda

In judetele Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si zona montana a judetelor Prahova, Buzau si Vrancea vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 40…60 l/mp.

Nota: manifestari de instabilitate atmosferica accentuata vor fi pe alocuri si in celelalte judete din sudul si estul tarii.

Articolul continuă după reclame

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica si disconfort termic

In intervalul mentionat, in majoritatea regiunilor, dar cu precadere in zonele deluroase si montane precum si in regiunile estice, indeosebi in timpul dupa-amiezilor si al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25…50 l/mp.

Vremea va deveni calduroasa in toata tara, caniculara la inceput in Banat si Crisana, apoi si in celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Citeste si articolul :   Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate

Vremea pentru Capitala

In intervalul 21.06.2021 ora 11:00 – 21.06.2021 ora 22:00, cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa pot fi in medie de 10…15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari asociate averselor. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade.

In intervalul 21.06.2021 ora 22:00 – 25.06.2021 ora 22:00, instabilitatea atmosferica se va mentine temporar accentuata, astfel mai ales in timpul dupaamiezilor si al serilor, probabilitatea pentru averse torentiale si descarcari electrice va fi ridicata. Vantul se va intensifica in timpul ploilor si, vor fi posibile vijelii si caderi de grindina. Vremea va deveni calduroasa, caniculara in zilele de joi si vineri, iar disconfortul termice va fi accentuat. Vor fi maxime de 32…36 de grade si minime 16…20 de grade.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.