Alerta ANM. Cod GALBEN si PORTOCALIU in mai multe zone ale tarii

Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis vineri o avertizare cod galben valabila in Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea si cea mai mare parte a Transilvaniei.

AVERTIZARE COD GALBEN

ANM a emis vineri o avertizare cod galben valabila in Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea si cea mai mare parte a Transilvaniei.

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12 – 19 iunie, ora 23

Fenomene vizate: ploi insemnate cantitativ, instabilitate atmosferica.

Publicitate

In intervalul mentionat va ploua cantitativ si vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica. Aversele vor avea si caracter torential, pe alocuri vor fi insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20, 30 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

AVERTIZARE COD PORTOCALIU

De asemenea, in vigoare este si un cod portocaliu, valabil pentru judetele Bacau, Galati, Vrancea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova si in zona de munte a judetelor Dambovita, Arges, Brasov si Covasna. Va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40…50 l/mp si izolat 60… 80 l/mp.

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12 – 19 iunie, ora 23

Citeste si articolul :   Primaria Capitalei isi inchide portile: Vom comunica doar online sau telefonic. Actionam acum, pana nu este prea tarziu

Fenomene vizate: ploi abundente

Ploile abundente vor fi pe spatii mici si in celelalte judete din Muntenia si Moldova.

Cum va fi vremea in Capitala

In intervalul 18 iunie – 19 iunie, ora 23:00

Cerul va fi mai mult noros si vor fi averse si posibil descarcari electrice. In tot intervalul se vor acumula cantitati insemnate de apa, in medie de 30…40 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari, in general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 22 de grade, iar temperatura minima din dimineata zilei de sambata va fi de 15…16 grade.

Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentele informatii meteorologice, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.