5 motive pentru a bea vin rosu seara

Sunt cunoscute efectele benefice al vinului rosu consumat cu moderatie. Antioxidantii din vinul rosu sunt principalii responsabili de efectele benefice ale acestei bauturi. Pe termen lung si intrat in stilul de viata cotidian, vinul rosu ajuta la prevenirea unor afectiuni grave, daca este dublat, desigur, si de alte elemente precum o alimentatie echilibrata si variata si sport.

Aflati de ce ar trebui sa il utilizati.

1.Este bine pentru inima

Vinul este bogat in flavonoide – antioxidanti care reduc riscul bolilor de inima. Acest lucru se datoreaza faptului ca scad colesterolul rau si stimuleaza productia de colesterol bun. Iti ingrijesti inima cu vin rosu.

Publicitate

2.Reduce riscul de depresie.

Consumul regulat de bauturi alcoolice puternice este asociat cu dezvoltarea problemelor psihice si fizice. Dar consumul de cantitati moderate de vin rosu seara are efectul opus. Un studiu realizat pe 5.500 de adulti a constatat ca cei care au baut 2 pana la 7 pahare de vin rosu pe saptamana au mai putine sanse de a suferi de depresie decat cei care au baut mai putin sau mai mult.

3.Ajuta la digestie

Cercetarile arata ca consumul de vin rosu creste nivelul bacteriilor benefice care ajuta la imbunatatirea digestiei, regleaza functia imunitara si produc vitamina K. Polifenolii din vinul rosu au grija de stomac.

4.Ajuta la slabit.

Unul dintre ingredientele acestui vin,piceatanolul , are un efect asupra grasimii corporale. Piceatanolul blocheaza formarea celulelor adipoase. Ne ajuta sa ramanem in forma.

5.Imbunatateste memoria

Polifenolii, care se gasesc in ceaiuri, nuci, fructe de padure si cacao, pe langa vinul rosu, incetinesc afectarea cognitiva si dezvoltarea dementei. Vinul este bun pentru partea creierului asociata cu memoria, invatarea si starea de spirit.

Publicitate

Autor