4 tipuri de pesti de mancat buni pentru sanatate

Se stie ca pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti manca. Este dietetic, bun pentru inima, sustine sanatatea creierului si contine grasimi sanatoase si alti nutrienti importanti – seleniu, fier, vitamine B. Expertii recomanda sa consumati peste de cel putin 2 ori pe saptamana. Iata tipurile de pesti pe care sa-i consumati.

Somon

Un tratament foarte sanatos. Este bogat in acizi grasi omega-3 care sunt buni pentru inima. Este, de asemenea, o sursa de vitamina D, care ajuta la mentinerea oaselor sanatoase si creste imunitatea. Vitamina D este inclusa in mesele mici, astfel incat consumul de somon este benefic pentru a-l obtine.

Ton

Tonul este foarte bun pentru inima. De asemenea, este bogat in acizi grasi omega-3, dar contine si niacina (vitamina B3), care ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Tonul cu aripioare galbene este scump pentru ca este o delicatesa, dar puteti cumpara si ton de conserva, care este o optiune mai ieftina. Puteti face salata de ton, care ar trebui sa includa porumb, salata verde, avocado, castraveti etc.

Citeste si articolul :   5 tipuri de alimente pentru cresterea hemoglobinei

Cod

Acest peste este foarte bogat in proteine si te satura, in timp ce in acelasi timp este sarac in calorii si grasimi. 85 de grame de cod contin aproximativ 15-20 de grame de proteine si doar aproximativ 90 de calorii. Este o sursa excelenta de vitamina B12 – o portie de cod contine putin peste 30% din DZR pentru aceasta vitamina.

Publicitate

Sardine

Sardinele sunt bune pentru oasele tale, intrucat o singura portie iti ofera 40% din necesarul zilnic de calciu. Daca nu va place laptele si produsele lactate, asigurati-va ca mancati sardine pentru a obtine calciu. Acest peste contine, de asemenea, vitamina B12, seleniu si fosfor.

Publicitate

Publicitate

Autor