Alerta METEO: Cod galben si de ploi torentiale pentru Bucuresti si 29 de judete

Alerta METEO. ANM a emis duminica noi informari meteo de vreme severa. Astfel, pana la ora 23.00, vor fi sub cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii judetele Tulcea si Constanta, in timp ce Bucurestiul si 29 de judete sunt sub avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu va fi in vigoare intre orele 14:00 – 23:00.

Potrivit meteorologilor, in judetele Tulcea si Constanta, cu precadere in zona litoralului, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, viejlii si grindina. Va ploua abundent si se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

De asemenea, pana la ora 23.00 se afla sub avertizare cod galben Bucurestiul si 29 de judete.

Meteorologii spun ca in acest interval in Muntenia, Oltenia, jumatatea de sud a Moldovei si local in Transilvania vor fi perioade in care se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 35-40 l/mp. Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 65-70 km/h in vestul si sudul Olteniei, iar in Carpatii Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depasi 90…100 km/h.

Citeste si articolul :   Cod galben de ninsori, viscol si polei. Avertizare ANM

Potrivit ANM, local si temporar, vor fi  intensificari ale vantului si in celelalte zone.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.