Lista tarilor din zona rosie si zona galbena. Cine intra in carantina daca se intoarce din aceste state

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Marea Britanie apare pe lista galbena, desi potrivit incidentei s-ar situa in zona verde.

Conform noului mod de incadrare, tarile sunt trecute in functie de incidenta in zona rosie, galbena sau verde. Marea Britanie apare pe lista galbena, desi potrivit incidentei s-ar situa in zona verde. Persoanele care vin din zonele galbene trebuie sa fie vaccinate sau sa prezint test negativ. 23 de tari sunt pe lista rosie.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat clasificarea tarilor/teritoriilor in functie de rata de incidenta cumulata, in vederea stabilirii masurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea. ”O singura mentiune vreau sa fac Marea Britanie, care pe baza incidentei s-ar afla in zona verde, este trecuta pe lista galbena, ceea ce inseamna ca trebuie sa vina cu test sau sa fie vaccinat, din cauza prezentei cu raspandire rapida, a declarat Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Revenim la starea de urgenta? Raed Arafat a facut anuntul

Pe lista rosie sunt 23 de state, iar pe lista galbena 28 e tari, intre care unele dintre destinatiile de vacanta preferate de romani.

Zona rosie

Zona galbena

Autor