Frunzele Spathiphyllum uscate: cum sa impiedici o floare sa se ofileasca

Spathiphyllum (Crinul pacii ) este o planta de casa fara pretentii, cu flori care arata ca panza unei nave. Cu o ingrijire adecvata, Crinul Pacii  infloreste timp de sase luni, apoi are nevoie de o perioada de odihna. Dar uneori planta isi schimba culoarea si incepe sa piarda frunzele. De ce se usuca frunzele spathiphyllum? Cum sa protejezi o floare de interior de ofilirea prematura si de moarte? Raspunsurile le veti gasi in acest articol.

Spathiphyllum: varfurile frunzelor se usuca, ce ar trebui sa fac?

Principalele motive pentru schimbarea culorii si starii frunzelor este considerata a fi o lipsa de umiditate. In conditii naturale, plantele acestei specii cresc intr-un mediu umed, in zone mlastinoase si la tropice.

De indata ce frunzele spathiphyllum au inceput sa-si schimbe culoarea si varfurile au inceput sa se usuce, trebuie luate masuri de urgenta. Primul lucru pe care il recomanda florarii profesionisti este sa efectuati proceduri de udare , adica sa scaldati o floare sub un dus dintr-un vas de udat. In acest caz, apa este utilizata calda sau filtrata.

Daca instalatia se afla langa un dispozitiv de incalzire, atunci dupa detectarea frunzeloruscate,  trebuie sa fie rearanjata intr-un loc mai rece.

Publicitate

Pentru o crestere normala,  este suficienta lumina difuza, dar razele directe afecteaza suprafata frunzelor, astfel incat acestea se estompeaza si se usuca. Pentru a creste umiditatea in camera in care creste floarea, este instalat un vas de apa din plastic (sticla) pe incalzitor si  este acoperit cu un prosop umed.

Frunzele spathiphyllum se usuca, de asemenea, de un exces de umiditate. Acest lucru se datoreaza degradarii radacinilor cu udarea frecventa si abundenta a florii. Crinul pacii  este udat cand partea superioara a solului este complet uscata. Adica floarea nu are nevoie de udare zilnica.

In ciuda faptului ca spathiphyllum este considerata o planta nepretentioasa, necesita totusi o atentie si o ingrijire speciala.

Publicitate

Autor