Lovitura pentru Diana Sosoaca.

Lovitura pentru Diana Sosoaca. Plenul Senatului a respins contestatia depusa de senatoarea Diana Sosoaca in urma sanctionarii sale, fiind mentinut avertismentul scris.

Contestatia s-a solutionat cu votul majoritatii senatorilor prezenti, potrivit Agerpres.

In urma sanctiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicata Dianei Sosoaca pe 26 aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Camera superioara a Parlamentului in relatii interne si externe pentru o perioada de trei luni.

“Nerespectarea legilor in vigoare si a prevederilor Regulamentului, exercitarea in mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, in cadrul sedintelor de plen si incalcarea solemnitatii sedintelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvant”, a transmis presedintelui Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scantei.

Publicitate

Publicitate

In urma raportului Comisiei Juridice, Senatul a decis sa o sanctioneze pe Diana Sosoaca. Timp de trei luni, aceasta nu mai are voie sa reprezinte Senatul Romaniei la evenimentele interne si externe. Fosta senatoare AUR a primit un avertisment scris pentru comportamentul si limbajul pe care l-a avut in Parlament in ultima perioada, dar si pentru faptul ca refuza sa poarte masca de protectie intr-o institutie publica.

Citeste si articolul :   Sosoaca este disperata. A patit-o chiar inainte de proteste

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat si sustinut prin votul lor favorabil ca faptele doamnei senator Iovanovici – Sosoaca astfel cum au fost analizate in cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat si utilizarea termenilor injuriosi si ofensatori in cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Sosoaca incalca deontologia parlamentara, normele de conduita, demnitatea functiei si solemnitatea activitatilor parlamentare desfasurate in plenul Senatului”, scrie in raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.