Cum sa scapi de roseata ochilor

Ochii obositi rosii nu sunt cel mai bun lucru de vazut atunci cand te privesti in oglinda dimineata devreme. Roseata ochilor poate aparea din diverse motive si nu sunt intotdeauna asociate cu un fel de boala.

Ochii se pot inrosi din cauza lipsei de somn, a fumului de tutun, a muncii indelungate la computer, a aerului uscat, a luminii prea puternice etc.

Iata cateva modalitati de a scapa de ochii rosii pentru a nu mai arata ca un vampir.

Hidrateaza-ti ochii

Sindromul de ochi uscati este o cauza frecventa de roseata. Folositi picaturi simple hidratante pentru a va mentine ochii uscati. Sunt vandute fara prescriptie medicala si practic nu au contraindicatii sau efecte secundare. De asemenea, daca aveti aer foarte uscat in apartamentul dvs., acesta va poate afecta si ochii . Merita sa ventilati camera mai des si, eventual, sa folositi un umidificator.

Publicitate

Dormi suficient

Lipsa somnului este, de asemenea, una dintre cele mai frecvente cauze de roseata a ochilor. Noaptea, ochii nostri, ca si restul corpului, au nevoie de odihna si de recuperare. Daca somnul nu este suficient , ochii se pot inflama. Incearca intotdeauna sa dormi suficient pentru tine (in medie 6-8). Daca purtati machiaj, nu uitati sva demachiati complet inainte de culcare.

Citeste si articolul :   Cum sa faceti fata stresului la locul de munca: cinci moduri dovedite

Luati pauze frecvente de  la computer

Nu este un secret faptul ca ochii nostri obosesc si se inrosesc din cauza muncii lungi in fata monitorului. Prin urmare, merita sa faceti pauze mai des si sa va odihniti ochii. Poti sa te indepartezi de computer timp de 10-15 minute, sa te intinzi o vreme cu ochii inchisi sau sa faci exercitii pentru ochi.

Mentineti igiena lentilelor de contact

Daca purtati lentile, practicati intotdeauna o igiena buna atunci cand le folositi. Nu atingeti lentilele cu mainile murdare si nu le depozitati necorespunzator. De asemenea, nu uitati sa monitorizati perioada de uzura a lentilelor si sa le inlocuiti cu altele noi in timp.

Faceti comprese

Cele mai simple comprese cu apa calda sau ceai verde cald pot salva ochii de roseata. Pur si simplu inmuiati tampoane de bumbac in lichid si aplicati pe  ochi timp de cateva minute. Acest lucru va va hidrata rapid ochii si va va usura oboseala. Puteti face astfel de comprese atat dimineata, cat si seara.

Autor