Cum arata salata Romano, beneficiile si caloriile sale

Salatele sunt o cultura vegetala cultivata de oamenii din tarile mediteraneene cu mult inainte ca Imperiul Roman sa inceapa sa domneasca aici. Este in onoarea Romei ca este numita salata Romano, despre care se discuta in articol. De ce este atat de onorata aceasta salata, istoria este necunoscuta, poate ca imparatilor romani le placea sa o manance.

Cum arata salata romana, cultivarea ei

Aceasta salata este oarecum asemanatoare cu varza chinezeasca , doar mai pufoasa si mai verde.

Este usor de cultivat si produce randamente mari. Poate fi taiata de doua ori pe vara, chiar si in clima temperata.

Salata proaspata este cea mai sanatoasa de mancat. Si o poti cultiva chiar si intr-un apartament. Pentru a creste salata acasa, baza capului taiat este plasata in apa sau sol si in curand creste o noua planta.

Publicitate

Cum sa alegeti o salata, beneficiile acesteia, continutul de calorii si stocarea

La cumpararea unei salate in piata sau intr-un magazin, se acorda atentie calitatii acesteia. Alegeti un cap de varza verde ferm, fara mucegai in interior. Asigurati-va ca frunzele exterioare nu sunt ofilite.

Citeste si articolul :   Un ghid complet pentru vitamine si importanta lor pentru corpul uman

Salata Romano are un gust neutru placut si contine multe substante benefice. Este bogata in fibre, vitamina A, K, folat si flavonoide.

Vitamina A este utila pentru reinnoirea celulelor si pentru vedere. Vitamina K ajuta la repararea oaselor. Acidul folic este implicat in procesele regenerative si in functionarea sistemului nervos. Vitamina K contribuie la coagularea normala a sangelui, la vindecarea rapida a ranilor. Flavonoidele au proprietati antioxidante si ajuta la combaterea cancerului si la reducerea incidentei infectiilor. Fibrele normalizeaza functia intestinului si elimina toate substantele nocive din organism.

Frunzele de salata : 100 g contin doar 17 kcal. Inainte de gatit, frunzele sunt spalate, uscate, rupte cu mana si condimentate cu sos la servire.

Pentru a stoca salata, aceasta este plasata intr-o punga pe raftul inferior al frigiderului. Nu trebuie spalat inainte de depozitare si, daca a fost spalata, trebuie uscata. Cel mai bine este sa mananci salata in urmatoarele 2 zile dupa achizitie pentru a profita la maximum de ea.

Citeste si articolul :   5 motive pentru a bea ceai de galbenele

Salata Romano este usor de cultivat si are beneficii pentru sanatate. Poate fi folosita pentru a face faimoasa salata Caesar si alte gustari delicioase.

Publicitate

Autor