Salata de Purslane sau Verdolaga – doza de sanatate care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa

Purslane sau Verdolaga este extrem de sanatoasa si delicioasa si este probabil una dintre soiurile privilegiate printre salate. Retete minunate pot fi evocate din frunzele verzi. Salata este, de asemenea, foarte sanatoasa.

Salata iceberg, racheta, radicchio, salata verde se numara printre cele mai cunoscute tipuri de salata care tind sa ajunga mai des pe farfurie. Salata verde Purslane a fost oarecum uitata iar acest lucru ar trebui sa se schimbe cat mai curand posibil, deoarece frunzele verzi au multe de oferit. Acestea sunt ambalate cu substante nutritive valoroase si pot fi preparate in diferite moduri.

In timp ce in vremurile anterioare era apreciata pentru bogatia sa in vitamine si chiar si pentru proprietatile sale de vindecare, purslanul este putin cunoscut astazi. Salata poate fi gasita de la inceputul verii pana uneori pana in decembrie, in special pe pietele saptamanale si in magazinele de legume sau supermarketuri bine aprovizionate. Frunzele acru, sarate si usor cu un gust de nuci ofera o mare varietate in bucatarie.

Citeste si articolul :   Aceste cinci plante de apartament sunt foarte bune pentru corpul si sufletul tau

In bucatarie, purslanul este comparabil cu frunzele tinere de spanac. Frunzele merg minunat in orice salata. Retetele sunt atat de variate:

Publicitate

Salata de purslane, de exemplu cu feta si portocale

Purslanul are un gust excelent cu mancaruri din oua sau peste – il puteti prepara precum spanacul

Purslane in smoothie ofera acea portiune suplimentara de nutrient

Purslane nu este doar versatil in pregatire, ci este si incredibil de sanatos. Salata verde ofera o multime de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, precum si vitaminele A si E, care au un efect antioxidant si, astfel, de protectie a celulelor. Exista, de asemenea, minerale precum magneziu, potasiu, zinc, sodiu si fier. Fierul, de exemplu, este important pentru formarea sangelui si, de fapt, purslanul este, de asemenea, apreciat in natura pentru efectul sau de purificare a sangelui. In plus, purslanul ofera acizi grasi omega-3 importanti. Printre altele, acestea contracareaza inflamatia si sustin sanatatea inimii.

Cu toate acestea, se recomanda precautie in cazul pietrelor la rinichi, reumatism, artrita sau guta: Purslane contine acid oxalic, ceea ce agraveaza simptomele.

Citeste si articolul :   De ce e bine sa pui sare in coltul casei

Purslane nu numai ca ofera varietate in bucatarie, dar ofera si o multime de substante nutritive. Prin urmare, ar trebui sa o puneti mai des in meniu pentru a va face sanatatea mai buna – de exemplu sub forma de salata de purslan cu sos de iaurt sau salata de purslan cu feta si pesto de ierburi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.