Bomba cu vitamine: BAUTURA care curata sangele si intareste imunitatea

Sangele este cea mai importanta componenta a corpului nostru. Functia sa principala este de a livra anumite substante (de exemplu, oxigen, glucoza) catre alte tesuturi.

Cu alte cuvinte, functionarea generala a corpului depinde in mare masura de puritatea sangelui care circula in el. Cu cat sunt mai putine toxine in sange, cu atat vom fi mai puternici, mai sanatosi si mai energici.

Acesta este motivul pentru care toata lumea vrea sa invete cum sa-si curete sangele. Va oferim un mod usor, deoarece sfecla joaca rolul principal in ea.

Este o leguma foarte sanatoasa, bogata in diverse elemente micro si macro. Este utilizata pe scara larga in gatit, medicina si are multe utilizari. Sucul de sfecla rosie este utilizat pentru a trata si preveni bolile legate de ficat, rinichi, vezica biliara si sistemul limfatic.

Publicitate

Sucul de sfecla este foarte bun la curatarea sangelui.

Sucul de sfecla proaspat stors contine mult fier, necesar pentru:

-Previne anemia

-Cresterea nivelului de glucoza din sange

Citeste si articolul :   Lista alimentelor care suprima pofta de mancare si nu te ingrasa

-Normalizeaza sangele si presiunea intracraniana.

-Sucul de sfecla rosie are un efect foarte benefic asupra starii pielii.

De asemenea, sucul de sfecla rosie are un efect benefic asupra sistemului imunitar si ajuta organismul sa se refaca mai repede dupa boala.

Cand mananci sfecla proaspata, se produce serotonina, care are un efect pozitiv asupra starii psiho-emotionale a unei persoane si ajuta la scaderea insomniei.

Bautura contine mult iod si este necesara pentru prevenirea si tratamentul bolilor asociate glandei tiroide si a intregului sistem endocrin.

Datorita continutului de nitrati alimentari, care sunt transformati in oxid nitric, aceasta bautura contribuie la:

-vasodilatatie (procesul de dilatare a vaselor de sange)

-imbunatateste fluxul sanguin

-reduce tensiunea arteriala si creste eficacitatea oricarei activitati fizice

In plus, betaina gasita in sfecla ajuta organismul sa absoarba mai bine proteinele, care sunt atat de importante pentru mentinerea tonusului muscular.

Unele dintre celelalte beneficii evidente ale sucului de sfecla rosie sunt legate de imbunatatirea metabolismului si digestia in general, precum si de scaderea nivelului de colesterol.

Citeste si articolul :   Beneficiile ceaiului de salvie

Pentru cei carora nu le place bautura, puteti adauga suc de portocale sau morcovi intr-un raport de 1/4.

Dar este important de retinut: sucul de sfecla este contraindicat:

-boala urolitiaza

-tensiune arteriala scazuta si glicemie crescuta

Daunele cauzate de sucul de sfecla rosie

Cand consumati suc de sfecla rosie, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra, deoarece sunt posibile reactii alergice. Prin urmare, introducerea acestui produs trebuie facuta cu prudenta.

In plus, sucul de sfecla rosie este contraindicat persoanelor cu:

-intoleranta la sfecla

-hipotensiune

-persoanele cu boli ale duodenului si stomacului

Cum se face suc de sfecla rosie acasa

Pentru ca sucul de sfecla sa fie de inalta calitate si cat mai util posibil, este necesar sa se adopte o abordare responsabila in alegerea produselor pentru productia sa.

Sfecla buna ar trebui sa fie ferma, visiniu, rosu sau violet. Diametrul fructului ar trebui sa fie de pana la 12 cm. La taiere, nu ar trebui sa existe pete de culoare alba si neagra, deoarece acesta este un semn de deteriorare. Si prezenta lastarilor verzi vorbeste despre tineretea legumelor si, prin urmare, despre suculenta sa. Inainte de utilizare, produsul trebuie sa fie bine spalat si decojit.

Citeste si articolul :   4 alimente care promoveaza productia de colagen

Pentru ca sucul sa nu se deterioreze rapid si sa nu-si piarda proprietatile benefice, este pus in frigider, unde trebuie sa se aseze. Proprietatile sale castiga in prezent rezistenta maxima.

Cu toate acestea, timpul de depozitare nu trebuie sa depaseasca 12 ore.

Reteta de suc de sfecla rosie

Veti avea nevoie de 1 sfecla medie pentru a face sucul.

Inainte de a prepara sucul, clatiti bine cultura radacinii, curatati-o. Taiati felii medii si inmuiati-le intr-un storcator.

Apoi puneti sucul proaspat stors in frigider timp de 2-3 ore sa se raceasca, dupa care sucul aromat de sfecla este gata de utilizare.a

Publicitate

Autor