Sfaturi simple care va ajuta sa adormiti rapid

Somnul bun este incredibil de important. Te ajuta sa te simti bine si iti face corpul si creierul sa functioneze corect.

Unii oameni nu au probleme in a adormi. Cu toate acestea, multi altii au dificultati severe de a adormi si de a ramane adormit toata noaptea.

Somnul slab poate avea efecte negative asupra multor pari ale corpului si creierului, inclusiv invatarea, memoria, starea de spirit, emotiile si diferite functii biologice.

Scade temperatura

Publicitate

Temperatura corpului se schimba pe masura ce adormiti. Corpul tau se raceste cand te culci si se incalzeste cand te trezesti.

Daca camera ta este prea calda, s-ar putea sa va fie greu sa adormiti. Setarea termostatului la o temperatura rece intre 15,6-19,4 ° C .

Preferintele individuale vor varia, deci gaseste temperatura care functioneaza cel mai bine pentru tine.

A face o baie sau un dus cald ar putea, de asemenea, ajuta la accelerarea schimbarilor de temperatura ale corpului. Pe masura ce corpul tau se raceste dupa aceea, acest lucru poate trimite un semnal creierului tau pentru a merge la culcare.

Eficienta somnului se refera la cantitatea de timp pe care o petreceti adormit in pat, spre deosebire de a sta treaz.

Persoanele care au facut bai sau dusuri cu o temperatura cuprinsa intre 40,0 ° C-42,5 ° C cu 1-2 ore inainte de culcare au avut rezultate pozitive.

Ei au raportat imbunatatiri chiar daca baile sau dusurile lor au durat doar 10 minute.


Utilizati metoda de respiratie 4-7-8

Metoda „4-7-8” dezvoltata de Dr. Andrew Weil este o metoda de respiratie simpla, dar puternica, care promoveaza calmul si relaxarea. S-ar putea, de asemenea, sa va ajute sa va relaxati inainte de culcare .

Se bazeaza pe tehnici de control al respiratiei invatate de la yoga si consta dintr-un model de respiratie care relaxeaza sistemul nervos.

Poate fi practicat oricand va simtiti anxios sau stresat. Iata pasii:

Mai intai, asezati varful limbii in spatele dintilor superiori din fata. Expirati complet prin gura si scoateti un sunet.

Inchideti gura si inspirati prin nas in timp ce numarati mental pana la 4.

Citeste si articolul :   5 ingrasaminte naturale pentru fertilizarea plantelor

Tine-ti respiratia si numara in gand pana la 7.

Deschide gura si expira complet, facand un sunet „whoosh” si numarand in gand pana la 8.

Repetati acest ciclu de cel putin inca trei ori. Aceasta tehnica va poate relaxa si va poate ajuta sa adormiti rapid.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.