10 fapte uimitoare despre diamante

Diamantele sunt piatra de nastere pentru luna aprilie, ceea ce inseamna ca doamnele nascute in aprilie au un motiv in plus pentru a pune bijuterii cu diamante stralucitoare pe lista de dorinte de ziua lor (sau pentru a cumpara diamante pentru ele insele). Pentru a sarbatori aceste pietre pretioase orbitoare, am adunat cateva fapte interesante si bucati de cunostinte despre originile si istoria diamantelor:

1

Vechii romani si greci credeau ca diamantele erau lacrimi planse de zei sau aschii de la stelele care cadeau, iar romanii credeau ca sagetile lui Cupidon aveau in varf  diamante (poate cea mai veche asociere dintre diamante si dragoste).

2

Publicitate

Diamantele sunt vechi de miliarde de ani – in unele cazuri mai vechi de trei miliarde de ani.

3

Diamantele se formeaza la aproximativ 160 km. sub pamant si au fost transportate la suprafata pamantului de eruptii vulcanice.

4

Diamantele sunt formate dintr-un singur element – sunt aproape 100% carbon. Sub imensa caldura si presiune situate mult sub suprafata pamantului, atomii de carbon se leaga intr-un mod unic care are ca rezultat frumoasa si rara structura cristalina a diamantelor.

5

Cuvantul diamant deriva din cuvantul grecesc „adamas”, care inseamna invincibil sau indestructibil. Ceea ce are sens pentru ca …

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Autoritatile impun o noua masura pentru a limita raspandirea epidemiei de Covid-19.

6

Diamantele sunt cea mai dura substanta naturala. Singurul lucru care poate zgaria un diamant este un alt diamant.

7

Diamantele sunt pretuite si ravnite de mii de ani. Exista dovezi ca diamantele erau colectate si comercializate in India inca din secolul al IV-lea i.Hr. In primul secol d.Hr., naturalistul roman Pliniu este citat spunand: „Diamantul este cel mai valoros, nu numai dintre pietrele pretioase, ci dintre toate lucrurile din aceasta lume”.

8

Hindusii antici foloseau diamante in ochii statuilor devotionale si credeau ca un diamant isi poate proteja purtatorul de pericole.

9

Multe culturi antice credeau ca diamantele ii ofereau purtatorului tarie si curaj in timpul luptei, iar unii regi purtau diamante pe armura in timp ce calareau in lupta.

10

In Evul Mediu, se credea ca diamantele au proprietati curative capabile sa vindece afectiuni, de la oboseala la boli mintale.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.