Fenomen neobisnuit in gradinile si livezile din Oradea

In plina toamna, Incalzirea vremii a dat natura peste cap. Locuitorii di Oradea au observat schimbari in gradinile lor. Astfel, castanii sunt plini de flori, iar magnoliile asteapta sa infloreasca, parca vine primavara. Acest lucru se intampla pentru a doua oara in acest an.

In traditia populara se spune ca daca pomii infloresc in aceasta perioada, va fi o toamna lunga si blanda, dar iarna va fi extrem de friguroasa.

La final de septembrie, localnicii au observat un fenomen neobisnuit prin gradini si livezi. Pomii si arborii din Oradea au inceput sa infloreasca, semn ca ar veni primavara.

Publicitate

Publicitate

Castanii infloriti, in plina toamna.

In popor se spune ca daca pomii infloresc in aceasta perioada, va fi o toamna lunga si blanda.

Specialistii afirma insa ca este semnul schimarilor climatice care vor afecta tot mai mult agricultura.

”Este un fenomen intalnit destul de frecvent in ultimii ani. Nu este un declin fiziologic sau o problema de natura fiziologica. In anul urmator plantele care au inforit tarziu, in anul anterior iti vor relua din nou ciclul biologic, fara a avea alte afectiuni legate de productie, sau de starea de vegetatie”, mentioneaza un specialist, potrivit Antena3.

Citeste si articolul :   Ilie Bolojan, decizie radicala, da afara jumatate din angajatii CJ Bihor

Potrivit cunoscatorilor, aceasta inflorire tarzie este un semn ca, in cativa ani, pomii se vor usca.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.