Condimente in loc de medicamente: ce sa mananci pentru a nu te imbolnavi

Ghimbir: cel mai bun energic si imunostimulant

Toata lumea pare sa stie despre proprietatile vindecatoare ale ghimbirului: stimuleaza sistemul imunitar si digestia, ajuta la arderea excesului de calorii, tonifica si ajuta la mentinerea caldurii. In mod surprinzator, in traditia culinara asiatica, bazata in primul rand pe beneficiile ingredientelor pentru sanatate, ghimbirul are un loc special si este inclus in aproape orice reteta.

Acest lucru este de inteles din punctul de vedere al stiintei moderne: radacina proaspata de ghimbir contine aproape toti aminoacizii esentiali. Creste caldura interna, stimuleaza apetitul, stimuleaza metabolismul si ajuta la curatarea corpului. Ceaiul de ghimbir este un remediu excelent pentru raceli. De asemenea, ghimbirul este foarte util persoanelor angajate in munca intelectuala: subtiaza sangele, datorita careia creierul este mai bine alimentat cu oxigen, functiile simturilor perceptiei si ale inteligentei sunt activate. Limonada cu ghimbir, facuta pe baza de sirop concentrat, nu numai ca revigoreaza si tonifica, ci ajuta si la manifestarile de slabiciune ale aparatului vestibular.

Citeste si articolul :   De ce stranutam?

Anason: condimentul de procreatie perfect

Anasonul are  o aroma calda delicata si se potriveste  bine cu carnea  . Iar ideea aici nu se refera doar la gust, ci si la faptul ca anasonul ajuta la imbunatatirea digestiei si accelereaza procesul de asimilare a proteinelor din carne. Fructele uscate de anason stimuleaza stomacul, ajuta la ameliorarea senzatiilor dureroase si a crampelor de la supraalimentare.

Cuisoare: Respiratia proaspata faciliteaza intelegerea

Cuisoarele sunt adesea folosite pentru prepararea mancarurilor  dulci – placinte, budinci, deserturi cu fructe, siropuri dulci. De asemenea, este de neinlocuit pentru bauturile alcoolice calde.

Publicitate

In medicina populara, mugurii uscati sunt folositi ca agent bactericid. Si, de asemenea, ca alternativa la pudrele dentare, pasta de dinti si pastilele racoritoare: cuisoarele sunt excelente pentru durerea de dinti, dezinfecteaza si reimprospateaza cavitatea bucala.

Cardamom: un condiment delicat pentru cei care inteleg

Aroma delicata de cardamom se potriveste bine cu produsele de patiserie.

Pastaile de cardamom uscate de culoare verde deschis au o aroma delicata, nu prea activa, care se deschide bine cand sunt coapte si in combinatie cu zahar. Prin urmare, acest condiment este utilizat in principal in deserturi si bauturi. Cardamomul merge bine cu vinul alb si vanilia.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a manca mai mult ghimbir

Potrivit Ayurveda, stiinta indiana a sanatatii antice, cardamomul promoveaza activitatea si claritatea mintii, confera o senzatie de usurinta, calm si bunastare.

Scortisoara: mai mult decat un plus de cappuccino

Gustul cald si dulce-amarui al scortisoarei este familiar din copilarie aproape tuturor locuitorilor de pe Pamant: este utilizat in mod activ de catre expertii culinari din intreaga lume – nu numai ca un condiment aromat, ci si ca o componenta importanta care dezvaluie gustul si aroma al altor produse. Bucatarii europeni adauga cel mai adesea scortisoara la produse de patiserie, deserturi si sosuri, in timp ce asiaticii, in primul rand indonezieni, il considera indispensabil in preparatele picante de pui si miel. Scortisoara este, de asemenea, utilizata activ in conserve, in special in marinate.

Nucsoara

Nucsoara este un campion la imperechere: este la fel de bun cu dovleac, cartofi, lapte, suc de rosii, deserturi de fructe si cocktailuri, feluri de mancare cu orez, spanac, conopida … si lista continua!

Citeste si articolul :   Vitamina C: unde este continuta si de ce este utila

Nucsoara proaspat rasa imbunatateste digestia, are un efect antibacterian asupra infectiilor intestinale. Substantele continute in acesta hranesc celulele creierului, organele de reproducere si sangele. Se crede ca consumul regulat de nucsoara are un efect calmant asupra sistemului nervos, creste stralucirea perceptiei lumii si ajuta la combaterea stresului si a depresiei.

Publicitate

Autor