Vremea se schimba radical. Alerta ANM

Vremea se schimba radical. Meteorologii anunta ca ploile vor fi prezente in  intreaga tara. De asemenea, ANM transmite ca temperaturile vor scadea brusc.

Prognoza meteo ANM.

Conform  meteorologilor ANM, vremea se va schimba radical in urmatoarele zile. Astfel, in sudul tarii vor fi prezente ploile in cursul zilei de marti, apoi se vor extinde treptat si in restul tarii.

Temperaturile vor fi mai scazute pentru aceasta perioada.

Publicitate

Miercuri, vremea va continua sa se mentina inchisa. Ploile vor fi prezente in toata tara, iar temperatura maxima va ajunge pana la 16 grade Celsius. Ziua de joi vine insa cu temperaturi mai crescute. Vremea incepe sa se incalzeasca, iar temperaturile vor fi mai ridicate, cu valori cuprinse intre 22 si 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru luna mai

Publicitate

Dupa Sarbatorile Pascale vremea va continua in acelasi ritm. Astfel, in saptamana 3 – 10 mai temperatura medie a aerului va avea valori usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta saptamana, in extremitatea de nord a tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi prezente in Banat, Crisana, Transilvania.

Citeste si articolul :   A inceput Etapa a III-a de vaccinare. Lista locurilor disponibile.

Dupa data de 10 mai insa, vremea se schimba radical, iar temperaturile vor creste.  In saptamana 10 – 17 mai, meteorologii anunta ca temperaturile medii ale aerului se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

In ceea ce priveste regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui usor excedent in regiunile sud-vestice.

In saptamana 17 – 24 mai, temperaturile vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, dar posibil local usor mai coborate. Totodata, cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.