Cum sa plantati crizantema multiflora corect

Plantarea crizantemelor multiflore in teren deschis

Crizantema sferica este cultivata atat in camp deschis, cat si in  ghiveci. Majoritatea soiurilor incep sa infloreasca in septembrie, dar exista plante pla care mugurii se deschid deja la sfarsitul lunii august. Crizantemele in ghiveci sunt aduse intr-o camera intunecata si racoroasa pentru iarna.

Pentru plantarea crizantemelor, alegeti un loc insorit. La umbra,  plantele inceteaza sa mai infloreasca, lastarii se intind. Puteti planta rasaduri cumparate la inceputul primaverii, chiar la inceputul lunii aprilie. Ingheturile mici din aceasta perioada nu sunt teribile pentru planta.

Inainte de plantare, solul este pregatit in prealabil, ingrasamintele minerale sunt aplicate pe sol.  Pentru cresterea si dezvoltarea normala a plantei , aproximativ 60 cm sunt lasati intre creizanteme .

Multiflora este transplantata la fiecare cativa ani, deoarece tufisurile cresc rapid si isi pierd efectul decorativ. Primavara, de indata ce apar lastarii, planta mama este dezgropata si impartita.

De ce ingrijire au nevoie crizantemele multiflora?

Inflorirea abundenta a crizantemelor poate fi observata daca este ingrijita corespunzator. Nu este nimic dificil in acest sens, este suficient sa respectati cerintele de baza:

Citeste si articolul :   Daca ai acasa una dintre aceste 7 plante: ai grija de ea pentru ca ai o adevarata comoara

-uda planta moderat pe tot parcursul sezonului;

-hraniti planta  primavara;

-tratate pentru daunatori si boli, dupa cum este necesar;

-taiati partea aeriana dupa inflorire.

Imediat dupa plantare, crizantema este bine udata. Daca vremea este uscata, va trebui sa umeziti solul la fiecare cateva zile. De indata ce tufisurile prind radacini, acestea sunt hranite cu humus. In sezonul curent, planta nu mai este fertilizata. Daca vara este ploioasa, atunci la fiecare 10 zile trebuie sa pulverizati multiflora cu preparate care contin cupru. Toamna, toti lastarii vechi sunt taiati la un nivel de 10 cm de sol. Aceasta procedura este necesara pentru ca in viitor planta sa sufere mai putin si sa infloreasca abundent.

Cu o ingrijire adecvata, crizantema sferica infloreste mult timp si abundent.

Crizantema multiflora este usor de cultivat. Urmati toate regulile de plantare si priviti cu atentie planta, aceasta va va spune de ce are nevoie.

Autor