Florin Catu, noi precizari privind redeschiderea scolilor

Premierul Romaniei, Florin Citu , a transmis ca modul de incepere a cursurilor scolare va fi decis de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, in functie de situatia epidemiologica.

”A fost o discutie, in acest Comitet, tangentiala. Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei se uita care este situatia vor vedea cum vor reveni copiii la scoala. Sa vedem ce concluzii au cele doua ministere si apoi vom comunica”, a declarat Florin Citu.

Totodata, premierul Florin Citu a vorbit si despre redeschiderea restaurantelor, dar si despre pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a reveni la normalitate.

Premierul sustine ca data de 1 iunie reprezinta doar o prima faza a relaxarii restrictiilor si totul se bazeaza pe modul de desfasurare al campaniei de vaccinare.

Publicitate

Publicitate

„In toata starea de urgenta era greu de vazut acest scenariu despre cum o sa revenim la normalitate. Intai iunie nu inseamna ca revenim de tot la normalitate, dar inseamna un pas normal, daca avem 35% din populatia vaccinata, deci depinde de noi…

Citeste si articolul :   Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Se ridica unele restrictii

Fiecare minister o sa vina cu propuneri si vor coopera intre ele. A fost o sedinta pe care o astept de un an de zile si ne da soeranta. Incepem sa ne gandim la revenirea la normalitate.

Prima faza a revenirii la normalitate incepe la 1 iunie. Depinde doar de noi”, a declarat Florin Citu.

In ceea ce priveste redeschiderea restaurantelor si organizarea evenimentelor, premierul Florin Citu a declarat ca se ia in calcul organizarea unor evenimente-pilot, pentru a vedea cum decurge situatia.

„Pentru perioada imediat urmatoare putem vorbi doar de evenimente-pilot, nu putem vorbi de a redeschide un sector sau altul in totalitate. Sunt cateva propuneri la Ministerul Culturi, pentru Teatrul National si Opera Romana”, a mai spus seful Guvernului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.