Mircea Dinescu, dupa aproape trei ani de la disparitia sotiei sale: „L-am rugat si eu pe fiul meu”

Scriitorul Mircea Dinescu (71 de ani) a marturisit ca are o dorinta dupa pierderea pricinuita de disparitia sotiei sale, Masa, care s-a stins din viata la 58 de ani din cauza unei boli cumplite.

Poetul a ramas vaduv in urma cu aproximativ trei ani, dar isi doreste sa nu fie singur la batranete. Din acest motiv, Dinescu i-a cerut baiatului sau, care a ajuns la varsta de 35 de ani, sa-i faca nepoti.

Mircea Dinescu vrea sa le ofere nepotilor o copilarie frumoasa si fericita la tara, dar fiul sau refuza sa devina parinte prea curand.

Ce vrea scriitorul de la Andrei, fiul sau.

„L-am rugat si eu pe fiul meu, Andrei, sa faca si el copii, sa-i aduca aici, la Cetate! I-as creste aici, i-as pune sa stea in gradina, sa cultive, sa dea cu sapa, sa aiba o copilarie frumoasa, asa cum am avut noi.

Nu sa-i strice pe copii cu telefoanele, cum se face acum. Din scoala asta de acum, on-line, ies numai semi analfabeti”, a declarat Mircea Dinescu, in emisiunea „Poezie si delicateturi”, de la Prima TV.

Fiul scriitorului face parte din trupa Impex si canta de cativa ani „neomanele”, adica manele reinventate.

Citeste si articolul :   8 fapte interesante despre China

„Nu mi-a placut lumea muzicii clasice. Eu eram aproape sa fiu solist. Eram si bun, si bine pregatit, dar voiam sa compun muzica, nu sa interpretez. Nu am putut trece peste ideea ca nu eu am compus muzica!

Eu cand mi-am dorit sa fac vioara, de la patru ani, imi imaginam ca o sa cant ceva ce o sa inventez eu. Nu-mi imaginam ca e posibil sa canti ceva gata facut de altii. Abia acum am ajuns sa fac intr-adevar ce mi-am dorit dintotdeauna. Sa compun muzica.

Azi iau vioara si cant de la mine. A durat ceva sa fac tranzitia catre interpretare si compozitie. Improvizatia este cheia, dar am gasit-o greu. Nu am dat la facultate pana la 32 de ani. Ulterior, am dat la limba rromani. Am si transport gratuit pe tren acum (rade).

Am si limba germana, limba a doua. Pe care o stiam deja. Dar am facut si un studio de inregistrari, si sunt destul de prins cu muzica – nu prea am timp”, declara Andrei Dinescu cu ceva vreme in urma pentru viitorulromaniei.ro.

Citeste si articolul :   Un barbat si-a facut cumparaturile cu o cutie de carton pe cap, de frica infectarii cu coronavirus

Irina, fiica lui Mircea Dinescu, este actrita. Tanara a jucat in productii importante printre care se numara: „Modigliani”, „Out of season”, „Italiencele” sau „What means Motley”, alaturi de Andy Garcia, Dennis Hooper sau Ana Ularu.

Autor