Pentru corpul uman, mararul este o comoara de vitamine. Frunzele sale contin multe vitamine: B1, B2, pectina, niacina, acid ascorbic, carbohidrati, saruri mineralizate si multe alte vitamine utile. Fructele sale sunt de asemenea utile, contin grasimi si proteine, precum si diversi acizi care sunt utili organismului.
Mararul este o planta aromata care are o multime de uleiuri aromate. In cele mai vechi timpuri, inainte de a exista produse de ingrijire orala, oamenii foloseau mararul pentru a da un miros placut gurii.
Cantitatile mari de potasiu si magneziu din marar pot ajuta la calmarea inimii, iar mararul poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii din toate grupele musculare. Cantitatea mare de calciu din marar ajuta la intarirea oaselor si a scheletului in general.
Beneficiile mararului nu se termina aici. Mararul este foarte util pentru barbati si femei. Pentru jumatatea feminina, mararul ajuta si la relaxare si la realizarea sarcinii dorite. Mararul uscat este, de asemenea, util, dar numai daca este depozitat corespunzator timp de cinci ani. Ar trebui depozitat intr-un vas de sticla fara acces la lumina soarelui. Acest tip de marar este folosit pentru a crea multe colonii, creme si chiar pulberi si paste dentare. Mararul poate fi taiat numai pe placi ceramice si de sticla. Este imposibil sa taiati mararul pe o placa de lemn, deoarece proprietatile sale se evapora.
Publicitate
Semintele de marar sunt folosite de multi ca afrodiziac atat pentru barbati, cat si pentru femei.
Daca sunteti timizi, ar trebui sa preparati ceai, cu marar in locul ceaiului obisnuit, si sa beti. Acest ceai va va ajuta, de asemenea, sa scapati de diverse complexe. Tot mararul se mananca, cu exceptia radacinilor. Restul ajuta in diferite moduri.
Frunzele de marar nu sunt atat de parfumate, tocmai din acest motiv sunt cel mai bine folosite cu mancaruri din legume, peste, de asemenea, va fi bine sa le folositi in feluri de mancare cu oua si branza.
Florile de marar au o aroma mai bogata si, prin urmare, sunt folosite pentru a produce saramura.
Semintele sunt folosite ca condimente pentru supe, peste si legume. De asemenea, sunt folosite pentru a face otet de casa. In cantitati mici, mararul va fi potrivit in deserturi, in special cu mere.
In ciuda proprietatilor benefice ale mararului, acesta are si contraindicatii. Daca abuzati de marar, vederea se poate deteriora. De asemenea, mararul nu este recomandat pacientilor hipotensivi. Cu ajutorul mararului, tensiunea arteriala a acestora este mult redusa, ceea ce poate duce la dureri de cap severe sau chiar la pierderea cunostintei.