Cum sa te protejezi de boli

Aflati aceste obiceiuri sanatoase pentru a va proteja de boli ai a preveni raspandirea germenilor ai a bolilor infectioase.

Manipulati ai pregatiti alimentele in siguranta

Alimentele pot transporta germeni. Spalati-va mainile, ustensilele ai suprafetele des atunci cand pregatiti orice mancare, in special carne cruda. Spalati intotdeauna fructele ai legumele. Gatiti si pastrati alimentele la temperaturi adecvate. Nu lasati alimentele afara – puneti-le la frigider cu promptitudine.

Spalati-va mainile des

Curatati ai dezinfectati suprafetele utilizate in mod obijnuit.

Germenii pot trai pe suprafete. Curatarea cu apa si sapun este de obicei suficienta. Cu toate acestea, ar trebui sa va dezinfectati in mod regulat baia si bucataria. Dezinfectati alte zone daca cineva din casa este bolnav. Puteti utiliza un dezinfectant certificat , solutie de inalbire sau alcool de frecare.

Tusiti si stranutati in maneca

Nu distribui articole personale

Evitati partajarea obiectelor personale care nu pot fi dezinfectate, cum ar fi periutele de dinti ai aparatele de ras, sau impartirea prosoapelor intre spalatori. Acele nu trebuie impartite niciodata, ar trebui folosite o singura data ai apoi aruncate corespunzator.

Citeste si articolul :   Daca simtiti acest lucru, este posibil sa fi avut deja COVID

Vaccineaza-te

Vaccinurile pot preveni multe boli infectioase. Exista vaccinuri pentru copii ai adulti concepute pentru a oferi protectie impotriva multor boli transmisibile. Exista, de asemenea, vaccinuri care sunt recomandate sau necesare pentru calatorii in anumite parti ale lumii.

Evitati sa atingeti animalele salbatice

Fii precaut in jurul animalelor salbatice, deoarece acestea pot raspandi boli infectioase catre tine si animalele de companie.

Stai acasa cand esti bolnav