Sfaturi pentru distantarea sociala

Cand iesiti in public, este important sa stati la cel putin 2 metri distanta de alte persoane si sa purtati o masca pentru a incetini raspandirea COVID-19. Luati in considerare urmatoarele sfaturi pentru a practica distantarea sociala atunci cand decideti sa iesiti.

Stiti inainte de a pleca: inainte de a iesi, cunoasteti si urmati instructiunile autoritatilor locale de sanatate publica in care locuiti.

Pregatiti-va pentru transport: luati in considerare optiunile de distantare sociala pentru a calatori in siguranta atunci cand faceti comisioane sau navetati la si de la locul de munca, indiferent daca mergeti pe jos, mergeti cu bicicleta, ruleaza scaunul cu rotile sau utilizati mijloacele de transport in comun, rideshares sau taxiuri. Cand utilizati mijloacele de transport in comun, incercati sa va tineti la cel putin 2 metri de alti pasageri sau operatori de tranzit – de exemplu, cand asteptati la o statie de autobuz sau cand selectati locurile unui autobuz sau tren. Atunci cand folositi transporturi rutiere sau taxiuri, evitati plimbarile in comun unde sunt preluati mai multi pasageri si stati pe bancheta din spate in vehicule mai mari, astfel incat sa puteti ramane la cel putin 2 metri distanta de sofer. Urmati aceste sfaturi suplimentare pentru a va proteja in timp ce utilizati transportul.

Citeste si articolul :   Cand si cum plantezi ceapa si usturoiul toamna. Sfaturi pentru o cultura bogata

Limitati contactul atunci cand efectuati comisioane: vizitati magazinele care vand articole esentiale de uz casnic numai personal atunci cand aveti absolut nevoie si stati la cel putin 2 metri distanta de altii care nu sunt din gospodaria dvs. in timp ce faceti cumparaturi si la casa de marcat. Daca este posibil, utilizati servicii drive-thru, pick-up la bord sau servicii de livrare pentru a limita contactul fata in fata cu ceilalti. Pastrati distanta fizica intre dvs. si furnizorii de servicii de livrare in timpul schimburilor si purtati o masca.

Alegeti activitati sociale sigure: este posibil sa ramaneti conectat social cu prietenii si familia care nu locuiesc in casa dvs. apeland, utilizand chat video sau ramanand conectat prin intermediul retelelor sociale. Daca va intalniti cu altii in persoana (de exemplu, la adunari mici in aer liber, curte sau strada cu un grup mic de prieteni sau membri ai familiei), stati la cel putin 2 metri de altii care nu sunt din gospodaria dvs. Urmati acesti pasi pentru a va mentine in siguranta daca veti participa la activitati personale si sociale in afara casei dvs.

Citeste si articolul :   1.509 cazuri de COVID-19 si 50 de decese in Romania, in ultimele 24 de ore

Pastrati distanta la evenimente si intalniri: Este cel mai sigur sa evitati locurile aglomerate si adunarile in care poate fi dificil sa stati la cel putin 2 metri distanta de altii care nu sunt din gospodaria dvs. Daca va aflati intr-un spatiu aglomerat, incercati sa pastrati in permanenta 2 metri intre voi si ceilalti si purtati o masca. Mastile sunt deosebit de importante in momentele cand distantarea fizica este dificila. Acordati atentie oricaror ghiduri fizice, cum ar fi marcajele cu banda pe podele sau semnele de pe pereti, indreptandu-i pe participanti sa ramana la cel putin 2 metri distanta unul de celalalt in linii sau in alte momente. Lasati altor persoane 2 metri atunci cand treceti pe langa ele, atat in ​​interior cat si in exterior.

Ramaneti distantat in timp ce sunteti activ: va recomandam sa faceti o plimbare, o plimbare cu bicicleta in cartierul dvs. sau intr-o alta locatie sigura, unde puteti mentine o distanta de cel putin 2 metri intre voi si alti pietoni si biciclisti. Daca decideti sa vizitati un parc, un traseu sau o instalatie de agrement din apropiere, verificati mai intai inchiderile sau restrictiile. Daca este deschis, ia in considerare cate alte persoane ar putea fi acolo si alege o locatie in care va fi posibil sa pastrezi cel putin 2 metri intre tine si alte persoane.

Autor