Ce se intampla cu corpul tau cand mergi jumatate de ora in fiecare zi

Toamna, iarna, primavera sau vara: nu conteaza, daca mergi doar o jumatate de ora, poti fi sigur ca vei face ceva pentru sanatatea ta. Adesea este subestimat ce poate face o astfel de jumatate de ora de plimbare, de mers pe jos. Si sa fim sinceri, o jumatate de ora in aer curat este foarte rapid ca si durata iar daca vremea este placuta nici nu vei realiza cand au trecut cele 3o de minute si poti chiar sa petreci mai mult in aer liber decat cele 30 de minute!

Nu va ganditi la asta, faceti doar o scurta plimbare.

Mersul pe jos in mod normal inseamna cca 150 de calorii pierdute: desigur, acest numar variaza in functie de persoana, varsta, greutate, dar in medie arzi 150 de calorii intr-o jumatate de ora. Asta e ceva! In orice caz, asta ar insemna cca 3-4 biscuiti consumati intr-un fotoliu in mai putin de 3 minute.

Citeste si articolul :   Cum se consuma corect sfecla rosie, pentru efecte puternice

Plimbarea sau mersul pe jos are si alte roluri printre care:

Calmant: s-a dovedit ca iesirea la plimbare are un efect calmant. Mai ales, bineinteles, daca plimbarea este in natura, in aer liber, intr-un parc sau padure. Aerul din padure este deosebit de eficient pentru respiratia profunda.

Picioare obosite: daca iesi cu adevarat jumatate de ora in fiecare zi, vei observa dupa cateva saptamani cum se adapteaza muschii picioarelor tale. Picioarele tale vor deveni mai puternice si mai ferme. Vrei ca plimbarea sa devina  putin sportiva? Atunci, faceti cateva genoflexiuni in timp ce mergeti sau efectiv in timp ce mergeti incepeti sa sariti incet precum saritura caprioarei.

Un alt rol benefic pe care il are o plimbarea este digestia.

Digestia este stimulata: Iti vine sa te culci si sa adormi imediat dupa ce ai mancat? Ne putem imagina asta deoarece corpul tau este obosit si incepe sa digere mancarea consumata. Dar merita sa iesiti in aer proaspat pentru a stimula digestia. Veti fi „bine” mult mai repede si senzatia de somn va disparea extrem de repede si desigur daca ati consumat si o portie de desert aceasta nu se va depune la fel ca atunci cand efectiv v-ati fi asezat in pat dupa o masa copioasa.

Autor