Reguli dupa care vom sarbatori Invierea Domnului

Starea de alerta a fost prelungita pentru inca 30 de zile. Ce masuri raman in vigoare si care sunt restrictiile in noaptea de Inviere.

Circulatia ramane restrictionata in weekend. Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sambata si duminica.

Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Totodata, ramane in vigoare si reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20:00 pe intreaga durata a saptamanii.

Publicitate

Care sunt restrictiile in noaptea de Inviere

Citeste si articolul :   Lidia Fecioru ne spune ce trebuie sa facem de INVIERE daca vrem sa atragem sanatatea, norocul si fericirea in casa noastra: „Cand bat clopotele…”

Potrivit documentului adoptat de Guvern, in noaptea de Inviere sunt ridicate restrictiile de circulatie. Astfel, romanii vor putea merge la slujba si pot circula pana la ora 5 dimineata. Totodata, Guvernul a prelungit programul magazinelor pana la ora 20:00 in localitatile unde rata de incidenta nu ar fi permis ca acestea sa fie deschise dupa ora 18:00, insa doar pentru zilele de vineri 23 aprilie si in Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

Articolul continuă după reclame

„Prin exceptie de la prevederile alin. (3) si (4), in zilele de 23 aprilie si 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, isi pot organiza si desfasura activitatea in intervalul orar 5,00-20,00. In intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.”, se arata in anexa Hotararii de Guvern.

De asemenea, in toate localitatile se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in perioada 8 mai-9 mai 2021, in intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea si participarea la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan.

Citeste si articolul :   Mesajul disperat al unui roman din Italia: "Va scriu de aici din Milano. Oameni buni, aveti grija sa nu subestimati acest virus Covid-19...

Structurile turistice din statiunile de pe litoralul Marii Negre isi vor putea desfasura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maxima de cazare, cu respectarea normelor de protectie sanitara pentru prevenirea raspandirii COVID-19

Lista unitatilor de cazare care pot fi deschise la o capacitate maxima de 70%

1. Azuga, Busteni si Sinaia din judetul Prahova;

2. Baile Tusnad, Borsec, Baile Homorod, Harghita-Bai din judetul Harghita;

3. Borsa si Cavnic din judetul Maramures;

4. Poiana Brasov, Predeal si Bran din judetul Brasov;

5. Sovata din judetul Mures;

6. Vatra Dornei din judetul Suceava;

7. Voineasa din judetul Valcea;

8. Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judetul Caras-Severin;

9. Arieseni din judetul Alba;

10. Durau din judetul Neamt;

11. Novaci-Ranca din judetul Gorj;

12. Paltinis din judetul Sibiu;

13. Stana de Vale din judetul Bihor;

14. Straja din judetul Hunedoara;

15. Statiunile din judetul Constanta: Constanta, Cap Aurora, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche, Zona Mamaia Nord, Mamaia Sat, Mangalia, Neptun-Olimp, Saturn, Techirghiol, Navodari si Venus

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.