Scandal urias la Spitalul Judetean din Satu Mare, dupa decesul unei gravide de 20 de ani bolnave de COVID

Un scandal urias a izbucnit la Spitalul Judetean din Satu Mare, unde zeci de persoane au venit revoltate dupa ce o fata de 20 de ani, insarcinata in sase luni si confirmata cu COVID-19, a decedat. Pentru a calma situatia, au fost chemati mascatii, scrie presasm.ro.

In urma cu cateva zile, tanara s-a prezentat la spital cu un test PCR pozitiv. Potrivit primelor informatii, pacienta nu era vaccinata, iar din cauza infectarii cu SARS-CoV-2 starea ei de sanatate s-a agravat si a fost transferata la Spitalul de Boli Contagioase, fiind internata in sectia de Terapie Intensiva. Tanara a refuzat insa masca de oxigen si intubarea, iar sambata a decedat din cauza complicatiilor respiratorii.

Acum, rudele – care nu inteleg cum s-a deteriorat atat de rapid starea femeii – sunt suparate, au vrut sa intre in spital ca sa ceara socoteala, pentru ca sustin ca tanara ar fi avut sase teste COVID negative si ca abia un al saptelea a fost pozitiv, iar simptomele erau usoare, ca ale unei raceli, dupa cum sustine chiar sotul tinerei. Apartinatorii acuza spitalul si ca nu a cerut acordul familiei pentru intubarea pacientei.

Citeste si articolul :   Abia acum s-a aflat. De ce a decedat, de fapt, Cristina Topescu

“A decedat o tanara de 20 de ani, insarcinata, 26-27 de saptamani, internata pe ATI, caz confirmat pozitiv de COVID-19 si a decedat in urma complicatiilor survenite pe parcurs. Initial a fost internata la Spitalul de Boli Contagioase, situatia i s-a agravat si a fost transferata la Terapie Intensiva si a decedat in cursul acestei dimineti. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite in urma necropsiei”, a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian.

Pentru a preveni eventualele conflicte si din cauza situatiei tensionate, unitatea medicala a fost impanzita de politisti, jandarmi si mascati.

Autor