Medicul din Romania care si-a tratat pacientii din scaunul cu rotile: “Oxigenul era legat de carucior, asa am lucrat”

Un medic din Cluj-Napoca, infectat cu covid, si-a ingrijit pacientii din scaunul cu rotile si aproape ca a ajuns prea tarziu la spital. In varsta de 72 de ani, medicul si-a pus propria viata in pericol ca sa ii salveze pe cei aflati in grija sa.

Medicul clujean a fost primit cu aplauze, flori si lacrimi de bucurie. Doctorul a facut o forma grava de COVID-19 si a fost internat la terapie intensiva. Acesta a ajuns la spital foarte tarziu din cauza ca a stat sa-i ingrijeasca pe cei 80 de batrani si 30 de angajati din centrul social.

“Gata, domnule doctor, ati ajuns acasa”, au spus angajatii centrului pe medicul Szentagotai Lorant. “Cand s-a intors din spital, tot personalul era afara in curte si am plans”, a spus unul dintre ei.

“Aproape 10 luni, am reusit sa nu avem niciun caz”, a declarat medicul erou. Cand toti batranii si angajatii din centru s-au imbolnavit, medicul i-a tratat din caruciorul cu rotile.

“Personalul ma ducea cu caruciorul, oxigenul era legat de carucior si asa am lucrat 3 zile pana cand s-a rupt filmul. Am cazut jos, nu am mai stiut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut ca s-a terminat, deja medicii anuntau familia ca inmormantarea se face repede. M-am trezit dupa din coma, eram convins ca am murit. Ultimele momente, cand stii ca trebuie sa mori, eram constient ca nu mai am nicio sansa. Cand m-am trezit, ma uitam in jur si imi explica doctorita, domnul doctor, v-ati revenit, ati fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort”, a mai spus Szentagotai Lorant.

Citeste si articolul :   Fosta sotie alui Cristi Borcea se marita din nou.

Medicul a invins virusul si a revenit sa-si ingrijeasca pacientii

Desi nu este recuperat complet, medicul si-a reluat munca in centrul social pe care l-a infiintat in 1994.

” Toata lumea imi spune ca de ce nu m-am internat. Pur si simplu, nu puteam. Dupa 27 de ani de lucrat aici, nu puteam abandona pacientii in starea in care erau, a fost extraordinar de greu, dar daca ar fi cazul, as mai face inca o data”, mai spune doctorul devenit erou pentru pacientii sai, carora le-a insuflat optimism si dorinta de viata.

Intregul interviu pe Digi24.

Autor