Ploiestiul se pregateste de intrarea scolilor in scenariul rosu

Ploiestiul se pregateste de intrarea scolilor in scenariul rosu, dupa ce rata de infectare a ajuns la 2,49 cazuri la mia de locuitori. Prefectul cere scolilor sa gaseasca solutiile pentru trecerea in online, imediat ce se va impune.

Intrucat la nivelul municipiului Ploiesti rata de incidenta cumulata a cazurilor de coronavirus, aferenta ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49 la mia de locuitori, prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu, cere localnicilor o mai mare atentie in privinta respectarii masurilor de prevenire a raspandirii SARS-CoV-2, dar si autoritatilor locale si agentilor economici o mai mare implicare pentru gestionarea si combaterea cresterii numarului de noi infectari.

Cristian Ionescu recomanda purtarea mastii de protectie, inclusiv in spatiile publice deschise, pastrarea distantei fizice, evitarea deplasarilor care nu reprezinta o urgenta, dezinfectarea periodica a mainilor si a spatiilor comune, precum si izolarea si anuntarea cadrelor medicale in cazul aparitiei simptomelor asociate SARS-CoV-2.

Publicitate

„De asemenea, pentru evitarea aglomerarii transportului public de persoane, dar si pentru evitarea contactului cu potentiali factori de infectare, domnul prefect Cristian Ionescu le solicita operatorilor economici publici sau privati sa analizeze si sa recurga, acolo unde exista posibilitatea, la desfasurarea activitatii in regim de telemunca sau munca la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, sa reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului”, transmite Prefectura Prahova.

Avand in vedere ca e probabil ca rata de infectare sa depaseasca 3 la mia de locuitori, in Ploiesti, prefectul cere consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant sa se constituie in regim de urgenta, sa analizeze si sa identifice toate solutiile pentru spalicarea scenariului rosu, imediat ce acest lucru se va impune.

„Totodata, solutiile identificate sa fie comunicate de indata atat Inspectoratului Judetean Scolar Prahova, cat si parintilor”, adauga sursa citata.

In judetul Prahova, rata de incidenta a atins marti 1,79 la mia de locuitori.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.