Mic dejun perfect – ce alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol

 Ce alimente nu ar trebui consumate pe stomacul gol?

Nutritionistii de renume citeaza o serie de alimente care pot dauna organismului si pot afecta semnificativ cresterea in greutate.

1. Produse realizate cu ajutorul drojdiei

Astfel de alimente, consumate dimineata, duc la formarea de gaze. Ca urmare, intestinele se umfla, iar persoana nu se simte bine mult timp.

2. Fructe dulci si zahar

Publicitate

Absorbite instantaneu de organism, alimentele dulci irita pancreasul, care ca raspuns la aceasta incepe sa produca activ insulina, a carei functie principala este de a reduce nivelul zaharului. Ca urmare, o persoana se simte obosita si apatica chiar de dimineata.

3. Cafea naturala

Pentru multi, micul dejun este limitat la o ceasca de cafea aparent inofensiva. De fapt, cofeina declanseaza productia de acid gastric si producerea de bila. Daca nu suplimentati cafeaua cu alte alimente, sucul gastric  si bila  incep sa corodeze mucoasa gastrica. Este un mic dejun atat de necorespunzator care duce in cele din urma la gastrita, iar aceasta este o cale directa catre dezvoltarea ulcerelor de stomac! De asemenea, ii vom supara pe cei carora le place sa dilueze cafeaua cu lapte. Atunci cand sunt combinate, aceste produse formeaza compusi practic insolubili care se depun in calculii renali.

Citeste si articolul :   10 fructe si legume de plantat langa usturoi

4. Citrice

Citricele contin mult acid, care pe stomacul gol incepe sa manance membrana mucoasa. O persoana absolut sanatoasa, care a mancat o portocala sau o mandarina dimineata, cel mai probabil nu va simti nimic, dar daca exista probleme cu stomacul, vor aparea imediat arsuri la stomac.

5. Iaurt

S-ar parea ca un produs atat de sanatos precum iaurtul este considerat un mic dejun ideal. Cu toate acestea, odata ce ajunge in stomacul gol, bacteriile benefice continute in iaurt sufera de sucuri gastrice agresive fara a provoca daune, dar si fara a aduce absolut niciun beneficiu. Iaurtul trebuie consumat dupa masa principala.

6. Pere

Datorita continutului ridicat de fibre, membrana mucoasa a stomacului gol este ranita. Cele mai periculoase sunt pere tari, in care exista multa fibra.

7. Usturoiul

Ca si cofeina, usturoiul, precum si orice alte condimente , irita vezica biliara si stomacul, provocand o productie crescuta de bila si suc gastric. Toate acestea au un efect extrem de negativ asupra starii membranei mucoase si ameninta cu tot felul de boli de stomac.

Citeste si articolul :   Cele mai bune opt alimente pentru protectia impotriva accidentului vascular cerebral

8. Bauturi reci

Apa rece constrange vasele de sange, ceea ce duce la probleme circulatorii si perturba intregul proces de digestie a alimentelor. Pentru a evita acest lucru, bauturile reci trebuie evitate pe stomacul gol si in decurs de o ora dupa mese.

Mic dejun perfect

Luand in considerare alimentele nedorite pentru micul dejun, ar trebui sa va dati seama cum ar trebui sa fie micul dejun ideal. De acord, fiecare persoana, in functie de sex, varsta si ocupatie, are nevoie de o dieta diferita. Pentru a face acest lucru, va prezentam 3 optiuni de mic dejun din care sa alegeti.

Reteta numarul 1

Proteine si legume

In mod ideal, legumele ar trebui sa fie proaspete (congelate iarna), iar alimentele proteice (carne sau peste) sa fie slabe. Amintiti-va, carnea alba, pestele, precum si albusul de ou sunt absorbite aproape complet, ceea ce inseamna ca  mult timp nu veti avea  senzatia de foame.

Reteta numarul 2

Terci cu fructe si nuci

Citeste si articolul :   11 alimente care stimuleaza imunitatea

Faina de ovaz sau terci de hrisca cu nuci  si bucati de fructe neindulcite este considerat unul dintre cele mai bune micuri dejun. Dupa cum stiti, terciul este o sursa de carbohidrati lenti, care sunt digerati mult timp si umple corpul cu energie mult timp. Cu un astfel de mic dejun, foamea usoara nu va aparea decat la pranz.

Reteta numarul 3

Paine prajita din cereale integrale cu ierburi si branza de vaci

Umple corpul cu proteine, iar cerealele integrale, in care coaja nu este rupta, ne dau carbohidrati lenti. In plus, cerealele integrale stocheaza mai multe vitamine si minerale. Iar verdeturile  bogate in vitamine ajuta digestia si amelioreaza multe boli.

Va doresc sanatate si un mic dejun placut!

Publicitate

Autor