Cum realizezi daca e gripa, raceala sau coronavirus. Simptomele care fac diferenta

Gripa, raceala sau coronavirus? O analiza realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pe 55.000 de cazuri confirmate a scos la iveala care sunt cele mai frecvente simptome care apar in infectiile cu COVID-19.

Febra: 88%Tuse seaca: 68%
Oboseala: 38%
Tuse productiva cu sputa: 33%
Scurtarea respiratiei: 19%

Dureri de oase si articulatii: 15%
Dureri in gat: 14%
Dureri de cap: 14%
Frisoane: 11%

Greata si varsaturi: 5%
Nas infundat: 5%
Diaree: 4%
Tuse cu sange: 1%
Ochi umflati: 1%

Publicitate

COVID-19 este o infectiei a tractului respirator inferior, asta inseamna ca cele mai frecvente simptome sunt resimtite la nivelul pieptului si plamanilor. Aceasta este principala diferenta dintre coronavirus si raceli, in cazul carora e afectata partea superioara a aparatului respirator, scrie doctorulzilei.ro.

diferentele

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.