Pandemia ne-a tampit. Teoria viermilor din masca de protectie, demontata de un fizician roman.

Pandemia ne-a tampit. Pur si simplu, peste tot se cauta unui tap ispasitor, nimeni nu putea accepta ca ar putea avea vreo vina in raspandirea acestei boli ingrozitoare. Mai mult, toata lumea a devenit experta in virusologie si boli infectioase.

Si, parca nu ar fi destul, apar tot felul de “destepti” care stiu ei mai bine ce se intampla. Iata un exemplu care a fost demontat de catre un cunoscut fizician.

Publicitate

Un fizician din Romania a demontat zvonul viermilor sau a nanotehnologiei din mastile de protectie. Dupa ce au aparut pe internet mai multe videoclipuri, atat in tara cat si in strainatate, fizicianul Cristian Presura a realizat si el o filmare prin care explica ce sunt, de fapt, firele minuscule care se misca in mastile de protectie.

“Am mai vazut pe internet, dar am crezut ca este facatura si am zis sa fac si eu experimentul asta. Uitati, am pus o oala la fiert cu apa pentru aburi. Masca am pus-o deaspura ca sa se abureasca, sa se creeze aceleasi conditii ca si cum ar fi la gura noasra si uitati ce am descoperit.

Uitati aici cum se misca acesti praziti sau nu stiu cum i-as putea numi. Dupa parerea mea, este nanotehnologie. (…) Cineva de specialitate sa zica ce sunt aceste fiinte care se afla in mastile noastre”, se arata intr-un videoclip care a facut zilele acestea inconjurul internetului.

“Cand am vazut video-ul respectiv, am spus: eu nu cred ca sunt paraziti. Cred ca sunt fibre textile”, a spus specialistul, potrivit Realitatea. Astfel, cunoscutul fizician Cristian Presura, a realizat un experiment chiar la el acasa, folosind masti de protectie si un microscop.

“Unul din lucrurile pe care le-am observat cand am filmat fara abur este ca acele mici lucruri negre nu se misca”, a spus fizicianul.

“Si numai la umezeala incep sa se miste si la caldura. Cand nu au umezeala si caldura raman imobilizati”, spunea baiatul in video-ul devenit viral in mediul online.

“Bun, acesta este momentul in care dau drumul la masina cu aburi (…) si acum iata rezultatul: vedem aici cum dupa ce au fost supuse aburului, acele mici lucruri negre par ca se misca, se contorsioneaza, par ca ele capata viata. Seamana foarte mult cu un fir textil care este fixat pe masca. De ce se misca? Din cauza aburului … Eu cred ca este o fibra textila”, a mai spus Cristian Presura.

Citeste si articolul :   Monica Pop, revoltata: "COVID-19 nu e singura boala de pe pamant. E razboi!”

Pentru a-si sustine explicatiile, specialistul a incercat acelasi experiment si pe alte materiale textile din casa. Si pe acestea, dupa ce au fost expuse aburilor, scamele au inceput sa se miste.

“Iata aici imagini de pe tricol alb pe care am razuit fibre de textil. A fost pastrat in abur… Vedem ca aceste fibre de textil se misca. In imaginile respective nu sunt nanotehnologii construite special sa fie bagate in masca pentru ca le-am gasit si in ceea ce avem acasa … fibre de textil de la haine negre”, a mai spus renumitul fizician.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.