Sfaturi pentru a gestiona anxietatea si stresul

Incercati aceste lucruri atunci cand va simtiti anxiosi sau stresati:

Faceti o pauza. Practicati yoga, ascultati muzica, meditati, duceti-va la masaj sau invatati tehnici de relaxare.

Consumati mese bine echilibrate. Nu sariti peste nicio masa. Pastrati la indemana gustari sanatoase, care stimuleaza energia.

Limitati alcoolul si cofeina, care pot agrava anxietatea si pot declansa atacuri de panica.

Publicitate

Dormi suficient. Cand este stresat, corpul dumneavoastra are nevoie de somn si odihna suplimentare.

Exercitiu zilnic pentru a va ajuta sa va simtiti bine si sa va mentineti sanatatea. Consultati sfaturile de fitness de mai jos.

Respirati adanc. Inspira si expira incet.

Numarati pana la 10 incet. Repetati si numarati pana la 20, daca este necesar.

Fa tot ce poti. In loc sa urmaresti perfectiunea, ceea ce nu este posibil, fii mandru de cat de aproape esti.

Acceptati ca nu puteti controla totul. Pune-ti stresul in perspectiva: Este chiar atat de rau pe cat crezi?

Citeste si articolul :   Cu ce sa freci cada, gresia, blatul din bucatarie si chiuveta ca sa fie imaculate

Bun venit umor. Un ras bun aduce relaxare.

Mentineti o atitudine pozitiva. Faceti un efort pentru a inlocui gandurile negative cu cele pozitive.

Implica-te. Ofera-te voluntar sau gaseste o alta modalitate de a fi activ in comunitatea ta, care creeaza o retea de sprijin si iti ofera o pauza de stresul de zi cu zi.

Aflati ce va declanseaza anxietatea. Este munca, familie, scoala sau altceva pe care il poti identifica? Scrieti intr-un jurnal cand va simtiti stresati sau anxiosi.

Vorbeste cu cineva. Spuneti prietenilor si familiei ca va simtiti coplesiti si spuneti-le cum va pot ajuta. Discutati cu un medic sau terapeut pentru ajutor profesional.

Sfaturi de fitness: Ramai sanatos, gestioneaza stresul

Stabiliti obiective zilnice mici si vizati consistenta zilnica, mai degraba decat antrenamente perfecte. Este mai bine sa te plimbi in fiecare zi timp de 15-20 de minute decat sa astepti pana in weekend pentru un maraton de fitness de trei ore. O multime de date stiintifice sugereaza ca frecventa este cea mai importanta.

Citeste si articolul :   10 alimente care au un continut ridicat de vitamina D

Gasiti forme de exercitii care sunt distractive sau placute. Oamenilor extrovertiti le plac adesea cursurile si activitatile de grup. Oamenii care sunt mai introvertiti prefera deseori activitatile solo.

Distrageti-va atentia cu un player media portabil pentru a descarca carti audio, podcast-uri sau muzica. Multi oameni considera ca este mai distractiv sa faca miscare in timp ce asculta ceva de care se bucura.

Recruteaza un „prieten de exercitii”. Este adesea mai usor sa ti mentii rutina de exercitii fizice atunci cand trebuie sa ramai angajat fata de un prieten, partener sau coleg.

Aveti rabdare cand incepeti un nou program de exercitii. Majoritatea persoanelor sedentare necesita aproximativ patru pana la opt saptamani pentru a se simti coordonati si suficient de formati, astfel incat exercitiul sa se simta mai usor.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.