De ce ingerii pazitori nu salveaza pe toata lumea

Cercetatorii diverselor fenomene paranormale au observat de mult ca cineva (sau ceva) ii salveaza pe unii oameni de necazuri teribile. Astfel de norocosi scapa cu zgarieturi usoare chiar si intr-un accident grav, in care aproape toti ceilalti mor, pierd avionul care ar trebui sa se prabuseasca, fara un motiv intemeiat, parasesc brusc nava, ca si cum ar fi anticipat moartea acesteia. , si asa mai departe.

Desigur, totul poate fi atribuit cazului notoriu, dar, dintr-un anumit motiv, aceia care au scapat in mod miraculos de moartea iminenta nu cred acest lucru. Acestia sustin ca nu numai circumstantele impiedica, de exemplu, urcarea in avionul fatal, asa cum a fost in timpul tragediei cu aeronava Tu-134, care s-a prabusit in apropiere de Petrozavodsk in 2011.

Desigur, din punct de vedere al logicii, spune unul dintre acei norocosi Igor Goldberg, totul pare simplu: “am zburat mai intai de la Ekaterinburg la Moscova, iar acest zbor a fost intarziat cu doua ore din motive tehnice, motiv pentru care am ratat Tu-134, am predat bilete si chiar a doua zi am aflat ca avionul s-a prabusit. Pot spune despre mine ca de-a lungul acelei zile am simtit o emotie de neinteles, de parca ceva rau era pe cale sa se intample. Si cand am predat biletul, brusc sufletul meu a devenit calm”

Aproximativ acelasi lucru au spus pasagerii care au ratat avionul, care s-a prabusit langa Perm in 2008. Erau cinci si fiecare dintre ei cu greu putea explica ce au intarziat . Dar cei sase tineri care ar fi trebuit sa zboare in 2004 pe zborul Moscova-Sochi si care s-a incheiat tragic pur si simplu nu au fost permisi in avion de catre personalul aeroportului: baietii erau beti.

Apoi si-au amintit: in toate acestea, doua lucruri ciudate sunt surprinzatoare, in primul rand, nu pareau sa aiba niciun motiv sa bea alcool inainte de zbor si, in al doilea rand, nu pareau atat de beti incat sa nu poata fi lasati in avion si de obicei, lucratorii aeroportuari nu acorda atentie unui astfel de grad de intoxicatie a unui pasager. Tinerii chiar au amenintat ca vor da in judecata aeroportul, iar a doua zi au venit sa le multumeasca.

Cercetatorii unor astfel de fenomene sustin ca aproape nouazeci la suta dintre cei care au supravietuit unui miracol sunt siguri ca au avut un inger pazitor. Mai mult, aceasta versiune este aderata nu numai de credinciosi, ci si de cei mai inraiti atei. Acestia din urma vorbesc pur si simplu despre intuitie, dar cand, de exemplu, ies dintr-un accident teribil ca o gasca din apa, dupa ce au scapat cu o usoara spaima, ridica din umeri si sunt de acord: “Dumnezeu ne-a salvat …”

Calculele matematice indica ingerii pazitori

Matematicianul Valery Isakov a ajuns la concluzia ca exista ingeri pazitori dupa ce a analizat accidentele aviatice. Celebrul scriitor american Stephen King, care pur si simplu adora tot felul de enigme mistice, l-a impins in acest studiu. Asa ca King a observat odata ca saisprezece pasageri nu au ajuns la tragicul zbor „Denver – Boston”, iar treisprezece dintre ei si-au returnat biletele din timp, restul au intarziat pur si simplu. In acelasi timp, doar cateva persoane returneaza bilete la zboruri si practic nu exista intarzieri (cateva cazuri rare).

Articolul continuă după reclame

Matematicianul Isakov a ajuns la aceeasi concluzie, potrivit statisticilor sale, in medie, cu douazeci la suta mai multi pasageri refuza sa zboare (sau intarzie) cu avioane care se prabusesc decat cu zboruri sigure. Se pare ca exista ingeri pazitori. Mai mult, norocosii insisi sunt aproape nouazeci la suta siguri de acest lucru, practic nu exista sceptici printre ei. De regula, doar oamenii de stiinta care nu au experimentat asa ceva sunt sceptici fata de aceste studii.

Citeste si articolul :   Lidia Fecioru, despre destinul fiecarui om

Ingerii pazitori ii ajuta pe credinciosi si copii mai des

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Texas care se ocupa de aceasta problema a ajuns la concluzia ca ingerii pazitori ii ajuta cel mai adesea pe credinciosi si copii. De exemplu, newyorkezul Stan Praymont, care a fost de doua ori in World Trade Center in timpul exploziilor (1993 si 2001) si a supravietuit, crede ca Dumnezeu l-a salvat, deoarece in acel moment s-a rugat si s-a bazat complet pe vointa lui Dumnezeu.

In 2003, un Boeing s-a prabusit in largul coastei Marii Rosii, lasand in viata doar un bebelus de trei ani din Sudan. La sfarsitul lunii iunie 2009, un avion A-310 (in largul Comorelor) si un avion Cessna cu un singur motor au cazut in mare. In primul caz, se salveaza doar o fetita de paisprezece ani, care nici nu stia sa inoate, in al doilea, fiica de cinci ani a pilotului. Si exista multe astfel de cazuri …

Cu toate acestea, cercetatorii acestui fenomen nu inceteaza sa fie confuzi de faptul ca atat copiii, cat si credinciosii mor adesea in diferite dezastre. Mai mult decat atat, chiar si aceia dintre acestia pier, pe care ingerul pazitor nu i-a permis in toate modurile posibile, sa zicem, pe acelasi zbor fatal cu avionul, dar persoana s-a urcat in continuare, din nou din cauza coincidentelor ciudate. Soarta, asa cum spun fatalistii, din care nu puteti scapa si, prin urmare, evitati o catastrofa sau acelasi glont aleatoriu care nici macar nu a fost tras la voi.

Citeste si articolul :   5 surse de proteine ​​pentru vegetarieni

Deci, o persoana cu un destin complet este practic invulnerabila la „tragedii accidentale” si, prin urmare, traieste intotdeauna pana la o varsta matura. Atunci se dovedeste ca ingerii pazitori stau de paza numai pentru persoanele cu destin complet?

Sau inca nu este asa si mult mai important, asa cum scriu unii ezoterici, doar pentru a fi prieteni cu ingerul tau pazitor, bazandu-se complet pe vointa sa (cunostinte despre viitor)? Insa fondatorul invataturii Transurfing, Vadim Zeland, sustine ca totul depinde de ceea ce crezi: fericirea, aceasta sau acea soarta si chiar posibilitatile ingerului tau pazitor – totul depinde de credinta. Cu toate acestea, in practica, nu totul este atat de simplu si lipsit de ambiguitate. De aceea nu exista un adevar clar, asa cum a spus marele mistic al Indiei Sri Aurobindo si nu poate fi la fel ca orice in aceasta lume.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.