Cum cureti grasimea depusa pe butoanele de la aragaz fara chimicale

Toate gospodinele se confrunta cu problema curateniei, mai ales indepartarea grasimii si murdariei depuse pe butoanele de la aragaz. Exista solutii chimice in comert, dar costa mult si sunt toxice pentru oranism .

Pentru a curata butoanele aragazului, ai nevoie de urmatoarele:

betisoare igienice din bumbac
o periuta de dinti
picaturi de amoniac-anason.

Cum trebuie sa procedezi:

Publicitate

Inmuiati betisoarele in picaturile de amoniac-anason, apoi aplicati pe locurile dintre butoane si aragaz. Lichidul trebuie aplicat pe butoane, iar dupa 5-7 minute puteti spala cu usurinta grasimea depusa.Ddaca grasimea nu s-a indepartat in totalitate inmuiati periuta de dinti in solutia de amoniac si frecati butoanele. Amoniacul-anason este un lichid transparent sau incolor, cu un miros pronuntat de amoniac si anason , acesta este ambalat in flacoane din sticla intunecata de 25 si 40 ml

Cu bicarbonat de sodiu:

Umeziti un burete si puneti bicarbonat de sodiu pe el, apoi frecati butoanele. Este posibil sa trebuiasca sa frecati cu forta, daca grasimea este veche, altfel nu veti putea face fata acesteia, apoi stergeti cu o laveta sau carpa umeda.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.