Care sunt simptomele pietrelor la rinichi

Proportia persoanelor bolnave in randul populatiei este destul de mare. Unii dintre ei nici nu stiu asta. Intr-adevar, prezenta pietrelor nu se manifesta imediat cu dureri severe. Aceasta situatie duce la o exacerbare a bolii.

Cei mai expusi riscului sunt persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. Desigur, sunt posibile exceptii. Este demn de remarcat faptul ca, pe langa pietre, poate exista nisip in rinichi. Dar acest lucru nu diminueaza pericolul bolii. Simptomele calculilor renali sunt ambigue, prin urmare, merita sa cititi cu atentie principalele puncte.

Urolitiaza este o boala manifestata prin formarea si prezenta pietrelor in rinichi si in alte parti ale sistemului urinar (uretere, vezica urinara, mai rar uretra). Pietrele pot fi simple, uneori se formeaza mai multe sau chiar multe pietre – constau din saruri insolubile cu diferite compozitii chimice (fosfati,  oxalati), dar in 70% din cazuri au o structura chimica mixta.

Dimensiunea pietrelor poate fi diferita: de la 1 mm la mai mult de 10 cm in diametru. La unii pacienti, pietrele nu cresc in timp pentru o lunga perioada de timp, la altii, in sase luni pot umple, de exemplu, intregul bazin renal. Adesea, pietrele se formeaza din nou, apoi apare o recidiva a bolii.

Semne ale bolii

Exista o lista larga de caracteristici ale acestei boli:

Dureri la nivelul abdomenului inferior.

Senzatie de greata, varsaturi.

Durere ascutita in zona inghinala.

Senzatie constanta de vezica plina.

Unele senzatii de arsura la urinare.

Cresterea temperaturii corpului, frisoane.

Balonare, crampe.

Exista, de asemenea, simptome ascunse ale bolii:

Presiune ridicata.

Sange in urina.

Modificarea aspectului general al urinei.

Umflarea crescuta a membrelor.

Durere severa in regiunea lombara.

Cand apar pietre mici, durerea va fi mai putin acuta. ” Pietrele la rinichi ” provoaca diverse simptome, merita sa nu intarzieti o vizita la un specialist.

Consultare cu un medic

Exista momente in care pacientii isi pun  diagnosticul si se auto-mediceaza. Este demn de remarcat faptul ca exista o posibilitate de confuzie in aceasta chestiune. La urma urmei, simptomele bolii renale pot fi similare cu alte boli. Prin urmare, nu puteti lua medicamente fara a merge la medic.

Autor