Anunt de ultim moment. Ce se intampla cu romanii care vin din Marea Britanie

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat, joi, ca se va putea calatori fara intrarea in carantina dinspre Marea Britanie catre Romania, dupa ce Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

„A fost aprobata lista tarilor sau zonelor sau teritoriilor care sunt cu risc epidemiologic ridicat (…) iar noutatea aici este ca Marea Britanie nu se mai afla pe aceasta lista. Deci se va putea calatori fara intrarea in carantina dinspre Marea Britanie catre Romania”, a declarat secretarul de stat, la Palatul Victoria.

Publicitate

Seful DSU, Raed Arafat a anuntat joi ca in localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie in ultimele 14 zile – in timpul week-endului vineri, sambata, duminica circulatia este permisa doar pana la ora 20.00. Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi pana la ora 20.00 toata saptamana. Magazinele se vor inchide la ora 18:00. ”Sa nu va asteptati ca vom avea un politist in fiecare magazin si cineva de la DSP, dar asta nu inseamna ca nu va aparea cineva care sa verifice daca sunt respectate regulile!”, a declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii avertizeaza: in aprilie s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri in Romania. Ce s-ar putea intampla pana in toamna

AICI Lista statelor cu risc epidemiologic

Publicitate

De asemenea, Arafat a declarat ca desi nu s-au decis restrictiile pentru Pastele Ortodox, totusi nu se pune problema ca ortodocsilor sa le fie restrictionat accesul la Biserica in noaptea de Inviere.

„Nu se pune nicio discutie de a limita. Ca o sa fie ora 01, ora 03, ora 01 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la Biserica, asta nu se pune problema”, a mai spus Raed Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.